به نظر میرسد كه افراد مبتلا به صرعی كه تشنجهایشان با داروهای ضدصرع كنترل نشده و يا بيمارانی كه عوارض جانبی سختی را تجربه میكنند، ممكن است درمانهای مكمل را در نظر بگیرند.
انتخابهايی كه در درمانهای مكمل وجود دارند، عبارتند از:
داروهای گياهی، شل كردن عضلات يا ريلكسيشن، بيوفيدبك، طب سوزنی و ماساژ درمانی.
تأثير اين درمانها در درمان صرع چيست؟
درمانهای مكمل با مطالعات دقیق، به ندرت ارزیابی شدهاند. بدون مطالعههای بالينی دقيق و كنترل شده از این درمانها، نمیتوان محدودیتها، اثرات مفيد یا مضر و يا بیاثری آنها را شناخت.
بيماران مبتلا به صرع بايد زیر نظر پزشک معالج خود به استفاده از درمانهای مكمل بپردازند. همچنين به دليل افزايش استفاده از درمانهای مكمل، بايد استفاده از اين درمانها توسط بيمار و پزشک بيشتر بررسی شود.
درمانهای گياهی
تقريباً بیست درصد از بيمارانی كه داروهای تجويز شدۀ پزشک را مصرف میكنند، از مكملهای گياهی نيز استفاده میكنند. درمانهای گياهی از گل، برگ، ساقه، پوست و نيز ريشۀ گياهان گرفته میشود كه برخی از داروها به صورت مستقيم از اين بخشها مشتق شده، اما برخی ديگر به شکل غيرمستقيم و به شکلهای گوناگونی مانند فرآيند خشک كردن پوست درختان به وجود میآيند.
تاريخچۀ گياه درمانی مربوط به ماقبل تاريخ بوده است و بسياری از داروهای شیمیایی امروزی از گياهانی مشتق میشوند كه تأثير آنها در درمان گياهی به خوبی مشخص شده است.
شواهدی مربوط به قرون 18 و 19 ميلادی يافت شدهاند كه بيانگر نقش درمانهای گياهی و كاربرد آن در درمان صرع است. در این اسناد ماری جوانا و گل انگشتانه نمونههايی هستند كه كمتر مورد استفاده قرار میگرفتند.
-
آيا درمانهای گياهی بی خطر هستند؟
اكثر گياهان دارويی در مقادیر کم، بیخطر هستند. اما ممکن است عوارض جانبی مانند خارش، ناراحتیهای گوارشی و سردرد را به دنبال داشته باشند.
بعضی از محصولات گياهی كه به عنوان محرک تشنج گزارش شدهاند عبارتند از: افدرا، پامچال، گل گاوزبان و روغنهای گياهی مشتق شده از اكاليپتوس، رازيانه، پونه، رزماری، مريم گلی و كاسنی .
-
آيا گياهان دارويی میتوانند همراه داروهای ضدتشنج مصرف شوند؟
درمانهای گياهی میتوانند همراه داروهای ضدتشنج زیر نظر پزشک معالج مصرف شوند. برای مثال بعضی از داروهای گياهی میتوانند سطح برخی از داروهای ضدتشنج مانند فنوباربیتال و فنی توئین را پايين بياورند.
برعكس بابونۀ معطر میتواند باعث تشديد يا طولانی شدن اثر دارويی فنوباربيتال شود.
گياهانی مانند سنبل طيب و گل ساعت نيز میتوانند خاصيت تسكيندهندگی فرآوردههای فنوباربيتال و بنزوديازپينها را افزایش دهند.
You must be logged in to leave a reply.