• آیا قند خون بالا یا پایین می‌تواند باعث بروز تشنج شود ؟

 قند خون باید در بیماران مبتلا به صرع کنترل شود. شیرینی‌ها، کافئین و الکل می‌ توانند باعث نوسان قند خون شوند؛ ولی فیبرهای غذایی  به کنترل قند خون کمک می‌کنند. با این وجود، سطح قند خون باید ثابت و در حد متوسط برای افراد مبتلا به صرع نگه داشته شود. شیرینی، کافئین و الکل باعث نوسان سطح قند خون می‌شوند و باید از مصرف این مواد اجتناب شود.

  •  آیا الکل و سیگار مشکل ایجاد می‌کنند ؟

 علاوه بر اینکه مصرف دو ماده فوق به سلامت بدن آسیب می‌رساند؛ مصرف الکل ممکن است با داروهای ضدتشنج تداخل کند و آستانة تشنج را پایین می‌آورد. وقوع تشنج در حال استفاده از سیگار، می‌تواند منجر به آتش‌سوزی شود.

  •  آیا افزودنی‌های غذایی می‌توانند باعث بروز تشنج در بیماران شوند؟

 برخی از مواد غذایی، گیاهان دارویی و افزودنی‌ها ممکن است در افراد حساس باعث تشنج شوند. البته این امر در اکثر موارد عمومیت ندارد. از جمله این مواد می‌توان به مونو سدیم گلوتامات و آسپارتام اشاره کرد. مونو سدیم گلوتامات یک افزایش‌دهندة طعم است که به سوسیس، سالامی و برخی مواد غذایی اضافه می‌شود.

  •  آیا داروهای ضدتشنج می‌توانند مواد مغذی بدن را تحت‌تأثیر قرار دهند ؟

– داروهایی که تشنج راکنترل می‌کنند ممکن است با ذخیره‌سازی بدن در مواردی مانند ویتامین D، ویتامین K، کلسیم، منیزیم، منگنز و اسید فولیک تداخل داشته باشند. این مشکل در بسیاری از افراد مبتلا به صرع که دارو مصرف می‌کنند وجود دارد و البته خفیف است؛ ولی ممکن است در طولانی‌مدت موجب آسیب شود. افرادی که بیشتر در معرض کمبود ویتامین هستند؛ عبارتند از افرادی که میزان بیشتری دارو یا داروهای متعدد مصرف می‌کنند. همچنین افراد مسن، کودکان در حال رشد، زنان باردار و کسانی که فقر رژیم غذایی دارند.