یکی از روش های رهایی از فشار و استرس، تمرکز روی “قدردانی” است. شما ممکن است این احساس قدردانی را در جلوه ای از یک چیز زیبا، یک هیجان مثبت، یک لبخند یا یک نمایش مورد علاقه تان پیدا کنید. یافتن چیزی برای سپاسگزاری، فرقی نمی کند بزرگ یا کوچک، می تواند به آرامش ذهن کمک کند و روحیۀ افراد را تقویت کند.
شواهد 15 سال پژوهش در این زمینه نشان می دهد که داشتن نگرش قدردانی به طور کلی، نه تنها در مسائل روانشناختی، که در حال خوب روزانۀ افراد هم می تواند مؤثر باشد. حتی بعضی مطالعه ها بیان می کنند که سپاسگزار بودن، می تواند سلامت فیزیکی را هم به همراه بیاورد؛ چرا که به عنوان مثال منجر به خواب بهتری شده و بهداشت قلب را به همراه دارد .
البته هنوز پژوهش ها، سؤال های زیادی برای پاسخ دارند. آیا افراد قدردان، سالمتر هستند؟ یا افراد سالم، قدردانی بیشتری دارند؟ شاید افرادی با دیدگاه قدردانی، تمایل بیشتری به خوردن رژیم غذایی سالم، ورزش کردن، پیگیری توصیه های پزشک و تمایل کمتری به سیگار کشیدن دارند. با وجود این همه سؤال که در مورد تأثیر قدردانی وجود دارد؛ به نظر می رسد سپاسگزاری با کیفیت بهتر زندگی ارتباط دارد. آیا همۀ ما کمی قدردانی نمی خواهیم؟
بعضی روزها، زندگی با صرع، داشتن احساس قدردانی را مشکل می کند. تشنج ها یا استرس احتمال تشنج، می تواند فشار روانی به وجود آورد و وظایف روزانه را چالش برانگیزتر سازد. مثل بیشتر موارد در زندگی، قدردانی هم می تواند با تمرین آسانتر شود. کنار گذاشتن زمانی برای تمرین قدردانی، به شما کمک می کند که این عادت را برای دیدن نکته ها و قدردان بودن از آنها در خود ایجاد کنید.
اینجا چند تمرین برای نگرش مثبت به زندگی و تمرین قدردانی گذاشته ایم:
- یک دفتر قدردانی داشته باشید. هر روز پنج دقیقه زمان برای نوشتن سه چیز که به نظرتان خوب پیش رفته، بگذارید و این که چرا فکر می کنید آنها خوب بودند.
- برای هدایایی که می گیرید یا مهربانی هایی که می بینید، یک تشکر بفرستید.
- برای عزیزان خاصتان، یک نامۀ قدردانی بنویسید و در آن به جزئیات چیزهایی که برای آنها قدردان هستید، اشاره کنید.
- بعضی مراسم معنوی مثل دورهمی هایی برای قدردانی برگزار کنید.
- تعدادی از اتفاق های مثبت و مهم زندگی تان را در کاغذی فهرست کنید. بعدبه خودتان بازخورد دهید که بدون آنها، زندگی تان چگونه می شد.
- وسط یک کار مورد علاقه تان، مثل خوردن یک دسر، یک غذا، شنیدن یک موسیقی، دیدن یک فیلم، یک توقف کوتاه ایجاد کنید و دوباره به آن برگردید؛ تا به یاد بیاورید که چه قدر آن را دوست دارید.
یک ظرف را در نظر بگیرید که افکار قدردانی خود را درون آن بریزید. آن ظرف چه شکلی خواهد بود؟
You must be logged in to leave a reply.