امروزه مردم از اهمیت گفتوگو در مورد بهداشت روان بیشتر آگاه شدهاند. این به معنی پیشرفت مثبتی است که نشان میدهد افراد در جستوجوی کمک و یافتن راهحلهایی برای مسائل خود هستند.
مشکلات بهداشت روان در بین افراد مبتلا به صرع شایعتر بوده و افسردگی یکی از اختلالهای رایج در این جمعیت است. خوشبختانه پیگیری چند نکتۀ سادۀ مراقبت از خود، میتواند در بهداشت روان مؤثر باشد.
10 نکتۀ مراقبت از خود
-
ارتباط با دیگران : اجتماعی بودن و گذراندن وقت با دیگران به بسیاری از مشکلات بهداشت روان، کمک میکند. انسانها موجوداتی اجتماعی هستند و بنابراین ارتباط با دوستان، خانواده و ملاقات افراد جدید میتواند در مغز شما اندورفین آزاد کرده و خلق شما را بهبود بخشد.
-
ذهنآگاهی : ذهنآگاهی روشی است که در به طور فزایندهای برای بهبود چالشهای بهداشت روان رواج پیدا کرده است. این کار شکلی از مراقبه است که زمان کوتاهی از روز را به بررسی احساسها به روشی بدون قضاوت اختصاص میدهد. امروزه برنامههای زیادی برای کاربرد ذهنآگاهی برای استفادۀ کاربران در اختیار عموم قرار گرفته است.
-
فعال باشید: ورزش یکی از شناختهشدهترین روشهای مواجهه با مشکلات بهداشت روان است. ورزش کردن به آزادسازی اندورفین در مغز شما کمک میکند که خلقوخویتان را سریعاً بهبود میبخشد. ورزش همچنین به کاهش استرس، تنظیم هیجانها و خواب بهتر کمک میکند.
-
خوب غذا بخورید: یک رژیم متعادل به بدن شما مواد مغذی شامل ویتامینها و مواد معدنی را میرساند. همین مسئله موجب میشود فعالیت مغزی شما تنظیم شده و خلقوخویتان بهبود یابد.
-
خوب بخوابید: خواب خوب شبانه به بهداشت روان شما کمک مؤثری میکند. بهداشت خواب داشته باشید و تمرینهایی برای بهداشت خواب را هرشب دنبال کنید: سر ساعت معین به رختخواب بروید؛ تلفن همراه خود را پیش از خواب خاموش کنید؛ کتاب بخوانید و مطمئن شوید که دمای اتاق خواب برای خوابیدن مناسب است.
-
استرس خود را مدیریت کنید: اگر فکر میکنید در حجم زیادی از کارها غرق شدهاید؛ تلاش کنید آنها را به کارهای کوچک و قابل انجام تقسیم کنید.
-
از مصرف الکل و داروهای مخدر اجتناب کنید: الکل و مواد مخدر تحریککنندۀ تشنج هستند و خلقوخوی شما را تحت تأثیر قرار میدهند.
-
زمانی را برای تنفس اختصاص دهید: اگر حس میکنید غرق کار شدهاید، خوب است زمان کوتاهی را به یک تنفس کوچک اختصاص دهید. اگر امکانش را دارید به یک تعطیلات بروید تا خود را از این حالت فشرده خارج کنید. اگر امکانش نیست، انجام فعالیتی لذتبخش میتواند کمککننده باشد.
-
از نور خورشید به قدر کافی بهره ببرید: نور خورشید به آزاد سازی هورمونی به نام سروتونین در مغز کمک میکند که موجب تقویت خلقوخو شده و حس آرامش و تمرکز میدهد.
-
کمک بگیرید: اگر چالشهای شما طولانی شده است، حتماً کمک حرفهای بگیرید. با گفتوگو با یک مشاور مجرب، میتوانید از حمایت حرفهای و توصیههای لازم بهره ببرید.
You must be logged in to leave a reply.