بلاگ

  • همه
  • اخبار
  • تشکر و قدردانی
  • تغییر ایجاد کنیم
  • داروهای ضد صرع
  • داستان های ایران
  • درباره ما
  • دسته‌بندی نشده
  • زندگی با صرع
  • صرع
  • قصه زندگی
  • قصه های دنیا
  • کتاب و کتابخوانی
  • مقالات پژوهشی پانزدهمین کنگره صرع 1397
  • مقالات پژوهشی سیزدهمین کنگره صرع 1395
  • مقالات پژوهشی شانزدهمین کنگره صرع 1398
  • مقالات روانشناسی
  • مقاله های پژوهشی

برگزاری دو مجمع قانونی انجمن صرع

انجمن صرع ایران دو مجمع عمومی عادی و فوق العاده‌ی قانونی را روز پنجشنبه ۲۸ تیرماه در سالن مجموعه‌ی فرهنگی پیامبر برگزار کرد.مجمع نخست به منظور انتخاب بازرس به صورت عادی و مجمع دوم با هدف ایجاد تغییرهایی در اساسنامه‌…

برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه ومجمع عمومی فوق العاده

انجمن صرع ایران در سال جاری مجمع عمومی عادی سالیانۀ نوبت دوم خود را برای انتخاب بازرس در روز پنجشنبه تاریخ 28/04/1403 ، ساعت 10 صبح در سالن مجتمع فرهنگی پیامبر اعظم(ص) ، واقع در خیابان شریعتی، روبروی پارک اندیشه،…

آگهی دعوت به مجمع عمومی عادی سالیانۀ موسسۀ حمایت از بیماران مبتلا به صرع

آگهی دعوت به مجمع عمومی عادی سالیانۀ موسسۀ حمایت از بیماران مبتلا به صرع (انجمن صرع ایران) شماره ثبت 8810 – شناسۀ ملی 10100374429   بدینوسیله از اعضای محترم انجمن صرع ایران دعوت می شود در جلسةمجمع عمومی عادی سالیانه…

برگزاری نخستین کارگاه نوارمغزی در سال جدید

انجمن صرع ایران روز پنجشنبه ۳۱ خرداد، نخستین کارگاه آموزشی نوارمغزی را در سال جدید، در دفتر میدان توحید برگزار کرد. هدف انجمن صرع به عنوان مرجع معتبر آموزشی این کارگاه، به روز‌رسانی و افزایش دانش تکنسین نوارمغزی به دلیل…

تقدیر ILAE از دکتر اسدی پویا

انجمن جهانی صرع (ILAE) به دلیل خدمات علمی دکتر علی اسدی پویا در سطح جهانی از وی تقدیر کرد. در این تقدیرنامه از تعهد و خدمات دکتر اسدی پویا در زمینه ی صرع در جهان و عضویت وی در چهار…

برگزاری مراسم روز جهانی صرع توسط نمایندگی انجمن در سمنان

نمایندگی انجمن صرع در سمنان، مراسم بزرگداشت روز جهانی صرع را یکشنبه ۲۹ بهمن از ساعت ۱۷ تا ۱۹ در سالن پردیس واقع در بلوار امیرکبیر برگزار کرد. در این دورهمی که با حضور مشترک اعضای مبتلا به صرع و…

برگزاری نخستین همایش عمومی صرع در استان مرکزی

نمایندگی انجمن صرع در استان مرکزی نخستین همایش عمومی خود را روز پنجشنبه، بیست و ششم بهمن ماه از ساعت ۹ونیم صبح به مدت چهار ساعت در سالن شهرداری منطقهُ ۴ واقع در خیابان قائم مقام برگزار کرد. این برنامه…

فایل صوتی دکتر داریوش نسبی طهرانی

روز جهانی صرع و بهبود زندگی بیماران

سخنرانی دکتر داریوش نسبی طهرانی در جشن روز ملی صرع

بیست و هشتمین سالگرد تأسیس انجمن صرع ایران – اول بهمن 1402 تهران – سالن پیامبر اعظم (ص)

جشن روز ملی صرع و همایش صرع و خانواده

انجمن صرع ایران روز یکشنبه اول بهمن ماه، بیست و هشمین سالروز تاُسیس خود را در مجموعهُ فرهنگی پیامبراعظم جشن گرفت. در این جشن که ۳۳۰ نفر از اعضای انجمن به همراه خانواده هایشان حضور داشتند، ابتدا دکتر داریوش نسبی…

50 میلیون قدم | روز جهانی صرع

برگزاری کارگاه تخصصی نوار مغزی دی ماه 1402

        انجمن صرع ایران روز پنجشنبه هفتم دی ماه از ساعت ۹ تا ۱۴ اقدام به برگزاری کارگاه نوارمغزی برای ۱۲ نفر تکنسین نوارمغزی کرد.        هدف از برگزاری این‌کارگاه افزایش و به روز رسانی دانش کادر درمانی مغزواعصاب بود.در…

حضور انجمن صرع در نخستین همایش خیرین سلامت در ایرانشهر

        انجمن صرع ایران در نخستین همایش خیرین سلامت که توسط دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر در روز شنبه صبح، دوم دی ماه در سالن همایش دانشگاه ولایت برگزار شد، شرکت کرد. هدف از برگزاری این همایش توسعة مشارکت مردم در…

آغاز زمستان با کنسرت روزبه نعمت الهی

        اعضای انجمن صرع ایران یکشنبه سوم دی ماه در مرکز همایش های برج میلاد، بار دیگر مهمان یار قدیمی انجمن، خوانندهُ محبوب و خوش صدای کشورمان، روزبه نعمت اللهی شدند. نعمت اللهی با اختصاص تعداد ۱۳۰ بلیت کنسرت به…

برگزاری کارگاه تخصصی نوار مغزی

        انجمن صرع ایران روز پنج شنبه نهم آذرماه از ساعت ۹ به مدت چهارونیم ساعت اقدام به برگزاری کارگاه نوارمغزی برای تکنسین های نوارمغزی کرد. این‌کارگاه که با هدف افزایش و به روز رسانی دانش کادر درمانی مغزواعصاب، برگزار…

آموزش مادران کودکان مبتلا به صرع

        واحد آموزش انجمن صرع ایران روز شنبه صبح، چهارم آذرماه، جلسهُ آموزشی مادران کودکان مبتلا به صرع را در مجتمع آموزشی-توانبخشی توانخواهان، برگزار کرد.در این‌جلسهُ آموزشی که با تدریس دکتر زهرا رضایی، فوق تخصص اعصاب اطفال و فلوشیپ صرع،…

برگزاری بیستمین کنگرۀ علمی صرع

        انجمن صرع ایران بیستمین‌کنگره ی علمی صرع را از تاریخ سوم تا پنجم آبان ماه در سالن ابوریحان مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار کرد. در این‌کنگره که به ریاست دکتر سهراب هاشمی فشارکی و دبیری…

پویش مهر در ماه مهر

    انجمن صرع ایران امسال نیز مانند سال های گذشته قبل از آغاز سال تحصیلی، اقدام به تهیه و توزیع لوازم تحریر برای دانش آموزان مبتلا به صرع در تهران و نمایندگی های خود در شهرستان ها، کرد. هدف…

برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه

   انجمن صرع ایران مجمع عمومی عادی سالیانۀ نوبت دوم خود را برای انتخاب اعضای هیئت مدیره و بازرس جدید، ساعت 10 صبح روز پنجشنبه بیست و نهم تیر ماه در محل سالن آموزش و پرورش منطقۀ 7 برگزار کرد….

برگزاری برنامه های علمی صرع در کرمان

انجمن صرع ایران دو برنامۀ علمی کنفرانس تازه های مدیریت صرع و تشنج را به صورت همزمان با کارگاه آموزشی نوارمغزی در روز پنجشنبه ۱۵ تیر ماه از ساعت ۸ تا ۱۴/۳۰ در سالن دانشگاه علوم پزشکی کرمان برگزار کرد….

آغار تابستان با جلسۀ آموزشی صرع برای بیماران

   انجمن صرع ایران اولین جلسۀ آموزشی صرع را برای بیماران، در اولین روز تیر ماه از ساعت 10 به مدت یک ساعت و نیم در دفتر توحید برگزار کرد. این جلسه با عنوان “اهمیت درمان مناسب در صرع” به…

برگزاری کارگاه های آموزشی نوارمغزی

  انجمن صرع ایران دو کارگاه ه آموزشی نوارمغزی را در تاریخ های چهارم و 25 خرداد از ساعت 9 تا 14 برای تکنسین علاقه مند، در دفتر میدان توحید برگزار کرد. برگزاری این کارگاه ها که در راستای هدف…

برگزاری نخستین برنامۀ علمی صرع در سال جدید

انجمن صرع ایران نخستین برنامۀ علمی خود را به منظور به روز رسانی اطلاعات پزشکان، روز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت با عنوان “تازه های مدیریت تشنج و صرع” در سالن همایش های معاونت بهداشت آبادان برگزار کرد. این برنامه که به…

نمایش پل طبیعت به رنگ بنفش

همزمان با ششم فروردین، روز بنفش و آگاهی از بیماری صرع، بزرگترین پل غیر خودرویی کشور به رنگ بنفش درآمد. به گزارش روابط عمومی انجمن صرع، این روز را «کسیدی مگان» دختر ۹ ساله کانادایی برای آگاهی بخشی در مورد…

برگزاری مراسم روز جهانی صرع

انجمن صرع ایران در روزهای پایانی سال ۱۴۰1 برنامة بزرگداشت روز جهانی را با موضوع استیگمای صرع برگزار کرد. در این راهپیمایی که با حمایت شرکت کوبل دارو در روز چهارشنبه ۲۴ اسفند در باشگاه پیام برگزار شد، ۳۰ نفر…

برگزاری نوزدهمین کنگرۀ بین المللی صرع

انجمن صرع ایران نوزدهمین کنگرۀ بین المللی صرع را از تاریخ دهم تا دوازدهم اسفند ماه در سالن ابوریحان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار کرد.

افتتاح نمایندگی انجمن صرع در یزد

       انجمن صرع ایران، با هدف توسعه و گسترش فعالیت ها و خدمات خود در سطح ملی، روز پنجشنبه، بیست وچهارم آذر ماه، در یزد همزمان با برگزاری همایش تخصصی ” نوآوری های اخیر در درمان صرع”  ، اقدام به شروع فعالیت رسمی دفتر نمایندگی یزدنمود.

افتتاح نمایندگی انجمن صرع در اهواز

 انجمن صرع ایران، با هدف توسعه و گسترش فعالیت ها و خدمات خود در سطح ملی، روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، شانزدهم و هفدهم آذر ماه، در اهواز اقدام به برگزاری کارگاه نوارمغزی و همایش تخصصی ” صرع با محوریت چالش های بالینی” کرد.

افتتاح نمایندگی انجمن صرع در رشت

برگزاری کارگاه نوار مغزی و همایش بازآموزی        انجمن صرع ایران، روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، یازدهم و دوازدهم آبان ماه، در بیمارستان پورسینای رشت اقدام به برگزاری کارگاه نوارمغزی و همایش تخصصی ” رویکردهای جدید در مدیریت و درمان صرع”…

برگزاری سی و ششمین همایش انجمن صرع

       انجمن صرع ایران سی و ششمین همایش عمومی خود را با عنوان “بهبود کیفیت زندگی و درمان در بیماران مبتلا به صرع ” روز پنجشنبه پنجم آبان ماه از ساعت 9 تا 12 در مجموعۀ فرهنگی پیامبر اعظم (ص)…

مهر و مهربانی

    انجمن صرع ایران به مناسبت بازگشایی مدرسه ها، در شهریور ماه اقدام به تهیۀ تعداد محدودی کیف و لوازم تحریر برای مددجویان دانش آموز خود کرد.    در این اقدام که هدف از آن حمایت و تشویق دانش…

توزیع دارو در نمایندگی ها

       انجمن صرع ایران در فصل تابستان برخی از اقلام داروهای ضد صرع را برای تعدادی از نمایندگی های مناطق کم برخوردار شامل ایرانشهر، ایلام و شهرکرد تهیه و توزیع کرد.    این انجمن که بر طبق اساسنامه، انجام فعالیت…

صدور موافقت نامۀ تأسیس نمایندگی یزد

       انجمن صرع ایران با هدف گسترش فعالیت در سطح کشور، در تاریخ 19 مرداد سال جاری موفق به دریافت موافقت نامۀ تأسیس و فعالیت دفتر نمایندگی خود در یزد شد.    این نمایندگی که با توافق مهران فاطمی، استاندار…

مصاحبهٔ آقای دکتر نسبی تهرانی با روزنامهٔ شرق درمورد کمبود دارو

کابوس شبانه مبتلایان به صرع برای تهیه دارو   سمیه جاهدعطائیان:  مادری هراسان با دفتر روزنامه تماس می‌گیرد، از مشکلات فرزندش که صرع مقاوم به درمان دارد، می‌گوید؛ «داروی «فنی توئین کامپاند» داروی همیشگی فرزندم کمیاب شده و پزشک از…

برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه

 انجمن صرع ایران مجمع عمومی عادی سالیانۀ نوبت دوم خود را برای انتخاب بازرس روز پنجشنبه مورخ 2 تیرماه ساعت 10 تا 13 در محل سالن اشراق برگزار کرد.   در ابتدای جلسه دکترداریوش نسبی طهرانی، مدیرعامل انجمن، با تأکید…

برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه : انتخاب بازرس

انجمن صرع ایران در سال جاری مجمع عمومی عادی سالیانۀ نوبت دوم خود را برای انتخاب بازرس در روز پنجشنبه مورخ 2 تیرماه 1401 ساعت 10 صبح در سالن آموزش وپرورش منطقه 7 ، واقع در سیدخندان – خیابان کابلی،…

دورهمی باشگاه انجمن برای نوجوانان

انجمن صرع ایران، امسال با رویکردی جدید و با هدف تعامل بیشتر اعضاء و انجمن با یکدیگر، اقدام به راه‌اندازی باشگاهی در فضایی صمیمانه به صورت فصلی نموده است. اولین دورهمی برای گروه نوجوانان وخانواده‌های آنان در روز چهارشنبه 19…

دانش‌آموزان مبتلا به صرع

بیشتر کودکان مبتلا به صرع، دانش‌آموزان عادی هستند. آنها به خوبی از عهدۀ وظایف تحصیلی و اجتماعی خود برمی‌آیند. با این حال تعداد قابل توجهی از کودکان مبتلا به صرع، نسبت به مشکلات مدرسه، آسیب‌پذیر هستند. دانش آموزانی که بیشتر…

صرع چگونه حافظه را تحت‌تأثیر خود قرار می‌دهد؟

برای افراد مبتلا به صرع، غیرمعمول نیست که مشکلات حافظه را تجربه کنند. مشکلات حافظه به دلایل زیر اتفاق می‌افتند: تشنج‌ها هرنوع تشنجی به شکل بالقوه می‌تواند حافظۀ شما را تحت تأثیر قرار دهد، چه در زمان تشنج و چه…

درمان صرع مقاوم به دارو

وقتی تشنج‌ها با وجود بهترین تلاش‌ها، کنترل نمی‌شوند؛ درمان‌های متفاوت دیگری در دسترس بیماران و گروه درمانگر قرار دارند.   با پزشکتان صحبت کنید تا تشخیص و دارودرمانی را مجدد مورد بازبینی قرار دهد. مطمئن شوید که همۀ تلاشتان را…

صرع ابسانس جوانان

این نوع صرع ( JAE) اغلب بین سنین 10 تا 16 سال شروع شده و به طور معمول، عارضه ای تمام عمر است. در بیشتر موارد، علامت تشنج های ابسانس با خیرگی و نقص هوشیاری وجود دارد. در مقایسه با…

بهداشت روان و صرع

امروزه مردم از اهمیت گفت‌وگو در مورد بهداشت روان بیشتر آگاه شده‌اند. این به معنی پیشرفت مثبتی است که نشان می‌دهد افراد در جست‌وجوی کمک و یافتن راه‌حل‌هایی برای مسائل خود هستند. مشکلات بهداشت روان در بین افراد مبتلا به…

برگزاری نخستین سمینار علمی در سال جدید

افتتاح نمایندگی انجمن صرع در زنجان     انجمن صرع ایران نخستین سمینار علمی خود را در سال جدید، روز دوشنبه 19 اردیبهشت ماه در بیمارستان ولیعصر شهر زنجان از ساعت 8 تا 12 برگزار کرد.   در این برنامۀ علمی…

برگزاری هجدهمین کنگرۀ بین المللی صرع

تقدیر از پژوهشگر برتر صرع کنگرۀ بین المللی صرع امسال نیز برای دومین بار به دلیل شیوع کرونا به شکل مجازی برگزار شد. این کنگره در هجدهمین سال برگزاری خود، به مدت سه روز از محل دفتر انجمن مغز و…

نمایش جهانی برج آزادی به رنگ بنفش

برج آزادی، نماد نوستالژیک تهران، ۲۵ بهمن ماه، مصادف با شب ولادت حضرت علی (ع)، به رنگ بنفش درآمد. این نورپردازی که به مناسبت روز جهانی صرع انجام شد، برج آزادی را دوشنبه شب از ساعت 18 به رنگ بنفش…

برگزاری مراسم 50 میلیون قدم برای صرع

انجمن صرع ایران روز پنجشنبه سی ام دی ماه، از ساعت 10:30 تا 12:30 مراسم نمادین ۵۰ میلیون قدم برای روز جهانی را در مجموعۀ ورزشی انقلاب، با حضور تعدادی از پزشکان و اعضای خود برگزار کرد.

جایزۀ دستان طلایی

آیا شما از اقوام یا خانوادۀ خود کسی را می شناسید که با اقداماتش موجب شده باشد تا فرد مبتلا به صرع هرچه بیشتر از پتانسیل و توان خود استفاده کند؟ نام او را برای شرکت در طرح “دستان طلایی…

چالش‌های تشخیص و درمان صرع

   انجمن صرع ایران وبینار تخصصی “چالش‌های تشخیص و درمان صرع” را روز پنجشنبه 27 آبان ماه از ساعت 10 تا 12:30 با همکاری متخصصان مغزواعصاب و حمایت شرکت ابیان فارمد در خانۀ کارمان برگزار کرد.    هدف از برگزاری…

مدارک لازم برای پژوهش در انجمن صرع

اگر شما دانشجویی هستید که علاقمندید پایان‌نامه‌تان در ارتباط با صرع باشد، با تهیه‌ی مدارک زیر می‌توانید با واحد پژوهش انجمن صرع تماس بگیرید:  معرفی‌نامه از دانشگاه  پروپوزال پژوهش  اصل و کپی کارت دانشجویی معتبر  تکمیل فرم‌های تعهدنامه توسط دانشجو…

مدارک لازم برای پژوهش

نخستین وبینار تخصصی صرع در سال 1400

انجمن صرع ایران اولین وبینار تخصصی خود را در سال جدید با عنوان تازه های صرع، روز پنجشنبه سوم تیر ماه از ساعت 10 تا 13، با همکاری متخصصان مغز و اعصاب و شرکت روناک دارو برگزار کرد. این وبینار…

قهوه سرد آقای نویسنده

روزبه معین متولد تهران است. نوشتن را از دوران کودکی آغاز کرده و در دوران نوجوانی به کاریکاتور و کارتون علاقه‌مند شده که این هنر او را به سمت خلق چهره‌ها و شخصیت های مختلف هدایت کرده است. معین لیسانس…

وبینار “تازه های صرع”

انجمن صرع ایران با همکاری شركت روناک دارو برگزار مي كند: وبینار : تازه های صرع این وبینار که برای پزشکان شرکت کننده امتیاز بازآموزی دارد، در تاریخ  پنج شنبه سوم تیر ماه از ساعت 10 صبح لغایت 2 بعدازظهر…

برگزاری کارگاه های نوار مغز

     انجمن صرع ایران با توجه به استقبال و تقاضای دستیاران نوارمغز در سطح کشور، در سال جدید اقدام به برگزاری دو کارگاه آموزشی نوار مغز کرد.    هدف از برگزاری این کارگاه های آموزشی که در دفتر توحید انجمن…

مرکز مشاوره آفتابگردان

مرکز مشاوره و توانبخشی انجمن صرع ایران در شعبۀ  توحید برای خدمات مشاوره به اعضا و خانواده های آنها  از زمستان سال 1390 راه‌اندازی شد. در این مرکز خدمات کاردرمانی و مشاوره با هدف ارتقاء سطح کیفیت زندگی به وسیلۀ…

چالش والدین فرزندان مبتلا به صرع

بعد از لحظه‌ای که از شوک اولیۀ  تشنج کودکتان که یک لحظه به نظرتان رسید  فرزندتان فوت شده؛ عبور می‌کنید؛ چیزهایی هست که لازم است یاد بگیرید تا بتوانید به زندگی روزانۀ خود بازگردید. اینجا پنج چالش است که در...

درک مرحلۀ نوجوانی

نوجوانی مرحله‌ای مهيج و چالش‌برانگيز از زندگی برای نوجوانان و والدينشان است. بيشتر نوجوانان در اين مرحله از زندگی، با والدينشان بحث و جدل دارند، محدوديت‌هایی را تجربه می‌كنند، دوست دارند وقت بیشتری را با دوستانشان در بیرون از منزل…

تغذیه و صرع

آیا قند خون بالا یا پایین می‌تواند باعث بروز تشنج شود ؟  قند خون باید در بیماران مبتلا به صرع کنترل شود. شیرینی‌ها، کافئین و الکل می‌ توانند باعث نوسان قند خون شوند؛ ولی فیبرهای غذایی  به کنترل قند خون…

صرع و تناسب اندام

افزایش شیوع چاقی یکی از مشکلات مهم سلامت عمومی است.  یکی از عوامل مهم در حفظ سلامت عمومی افراد مبتلا به صرع، کنترل وزن است. صرع، به خودی خود باعث افزایش یا کاهش وزن نمی‌شود؛ ولی دو عامل مهم: سبک…

یائسگی و صرع

اغلب پژوهش‌های مربوط به صرع در زنان، روی زمان‌های باروری متمرکز شده است. اما به دلیل سنین مختلف این جمعیت و زنان مسن‌تری که نقش فعالی در مدیریت سلامت خود دارند؛ لازم است به رابطۀ صرع و یائسگی نیز توجه…

بهداشت خواب

ده نکته برای بهبود خواب خوب تا جایی که می‌توانید ساعت مشخصی برای خوابیدن و بیدار شدن داشته باشید. با ساعت بیولوژیک بدنتان سازگار شوید و خستگی خود را نادیده نگیرید. هر وقت بدنتان هشدار داد به رختخواب بروید. اطمینان…

سلامت روان

استرس به طور کلی پاسخی است که هر فرد  به تغییرهای زندگی‌اش می‌دهد؛ به ویژه اگر مرتبط با یک تهدید یا یک دستور باشد. استرس می‌تواند از محرک‌های محیطی، جسمی یا روانی منشأ بگیرد. همۀ افراد، چه افراد مبتلا به…

صرع و بارداری

اگر خانم مبتلا به صرع باردار شد؛ چه قدر شانس دارد تا فرزند سالمی داشته باشد؟ احتمال اینکه خانم باردار مبتلا به صرع با وجود مصرف دارو، فرزند سالمی به دنیا بیاورد، بیش از 90 درصد است. اگرچه گاهی اوقات…

خطرها در بارداری

بسیاری از خانم‌ها در دوران بارداری، هیچ تغییری در نوع و تعداد تشنج‌ها ندارند. حدود یک چهارم تا یک سوم خانم‌هایی که باردار می‌شوند، ممکن است با وجود مصرف داروهای ضدصرع، دچار افزایش تشنج‌ها  شوند . در دوران حاملگی ممکن…

سلامت استخوان

زنان و مردان بعد از چهل سالگی، مستعد كاهش تدريجی تودۀ استخوانی هستند. زنان بيشتر از مردان در خطر این کاهش هستند. در طول پنج سال اول يائسگی، هر سال تودۀ استخوانی حدود 4 تا 5 درصد تحليل می‌رود. اين…

مدیریت عوامل محرک تشنج

در کنترل تشنج‌ها، فراموش نمی‌کنیم که سبک زندگی در کنترل تشنج‌ها بسیار مؤثر است: 1. الگوی منظم خواب، یکی از عوامل مهم کنترل تشنج‌ها است. بیدار ماندن تا نیمه‌شب و پرخوابی در روز همانند کم‌خوابی، می‌تواند عامل تشدید تشنج‌ها باشد….

آنسفالوپاتی صرعی در نوزادان و کودکان

آنسفالوپاتی صرعی یکی از شدیدترین اختلال‌های مغزی در سنین کودکی است که با علائم زیر مشخص می‌شود:  فعالیت غیرطبیعی نوارمغزی  تشنج‌هایی که معمولاً چند نوع هستند و مقاوم به درمان  اختلال شناختی، رفتاری و عصبی که ممکن است شدید باشند…

صرع لوب فرونتال

لوب پیشانى (Frontal Lobe) یک ناحیۀ مهم حرکتی در مغز است. همچنین این منطقه، شخصیت و عواطف انسان‌ را تعیین می‌کند. افکار، قضاوت‌ها، زبان و رفتارهای جنسی هم از این ناحیه منشأ می‌گیرند. صرع لوب فرونتال از نظر شیوع، دومین…

صرع واکنشی

صرع واکنشی ( Reflex Epilepsy )، دسته‌ای از سندرم‌های صرعی است که در آن محرک خاصی سبب  تشنج می‌شود. محرک‌ها می‌توانند چیزی ساده در محیط یا کارهای پیچیده‌ای مثل خواندن، نوشتن، انجام کارهای ریاضی یا حتی فکر کردن دربارۀ مسائل…

نکته‌هایی برای مادری کردن با صرع

اگر شما مادری هستید که صرع دارید، نکته‌های زیر برای شما مناسب است:  1. صرع را برای کودک خود توضیح دهید: مهم است که هر چه زودتر صرع را برای کودک خود توضیح دهید و با بزرگتر شدن او، اطلاعات…

دیازپام

نام تجاری : والیوم این دارو به‌عنوان ضد تشنج و شل‌کنندۀ ماهیچه اسکلتی، درمان انقباض عضلانی و تشنج (تب و تشنج در کودکان)  استفاده می‌شود.  اشکال دارویی: آمپول : 10 میلی گرم در 2 میلی لیتر قرص : 2 – 5 –…

زونیساماید

نام تجاری : زونگران زونیساماید یک داروی ضدصرع است که از نظر شیمیایی در دستۀ سولفونامیدها قرار می گیرد. زونیساماید در ترکیب با سایر داروهای ضد صرع، در درمان صرع موضعی در بزرگسالان استفاده می شود.   مکانیسم اثر مکانیسم…

کاربامازپین

نام تجاری : تگرتول   اشکال دارویی: قرص : 200 میلی گرم قرص آهسته رهش : 200 و 400 میلی گرم سوسپانسیون: 100 میلی گرم بر 5 میلی لیتر نکته‌های مهم : برای پیشگیری از نوسان سطح سرمی کاربامازپین، دارو…

روزه و صرع

روزه برای افراد مبتلا به صرع با مصرف بیش از یک نوبت دارو در روز می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که در ماه رمضان، احتمال افزایش تعداد تشنج‌ها در افراد مبتلا به صرع وجود دارد. این موضوع می‌تواند به…

لاکوزاماید

نام تجاری : لاکسا یونیماید ویمپات   لاکوزاماید یک داروی ضد صرع است. این دارو همراه با داروهای دیگر برای درمان تشنج در مبتلایان به صرع بالای ۱۷ سال استفاده می‌شود. لاکوزاماید برای درمان تشنج‌های موضعی که ممکن است به…

اسپری بینی میدازولام مورد تأیید قرار گرفت.

سازمان غذا و داروی آمریکا استفاده از اسپری میدازولام را برای استفاده در مهار تشنج‌ها در کودکان بالای 12 سال و بزرگسالان تأیید کرد. اسپری میدازولام، دارویی برای درمان فوری تشنج‌های پشت هم است. یعنی می‌تواند در تشنج‌های خوشه‌ای، تشنج‌های…

میدازولام

میدازولام دارویی است که به دستۀ بنزودیازپین‌ها تعلق دارد و قبل از انجام بعضی جراحی‌ها به منظور آرام شدن بیمار تجویز می‌شود. عوارض مصرف میدازولام متعدد است، اما بروز مشکلات تنفسی از مهمترین عوارض جانبی میدازولام محسوب می‌شود. یکی از…

گاباپنتین

نام تجاری :  نورونتین گاباپنتین دارویی است که در درمان صرع یا دردهای عصبی به کار می‌رود. همچنین یکی از موارد مصرف گاباپنیتن، بیماری زونا است. شایعترین اثر جانبی گاباپنتین گیجی، خستگی و حرکت‌های غیر قابل کنترل چشم‌ها است. مصرف…

لورازپام

نام تجاری : آتیوان داروی لورازپام  به عنوان آرامبخش در درمان اضطراب و تشنج به کار می‌رود.  خواب‌آلودگی از شایعترین عوارض جانبی لورازپام محسوب می‌شود. مهمترین تداخل لورازپام مصرف همزمان آن با الکل است. لورازپام وابستگی ایجاد می‌کند، بنابراین باید…

لوتیراستام

نام تجاری : کپرا لوبل داروی لوتیراستام برای درمان تشنج استفاده می شود. اشکال دارویی لوتیراستام عبارت است از محلول خوراکی، قرص و شکل تزریقی. میزان مصرف لوتیراستام در درمان تشنج بر اساس سن و نوع تشنج ها تعیین می…

فنی توئین

نام تجاری : دیلانتین فنی توئین دارویی ضد تشنج است که امواج مغزی مؤثر در ایجاد تشنج را آهسته می کند. فنی توئین اشکال دارویی مختلفی مانند کپسول و سوسپانسیون دارد. در صورت داشتن حساسیت به فنی توئین یا ترکیبات…

فنوباربیتال

نام تجاری: لومینال داروی فنوباربیتال می تواند بعضی از انواع تشنج را کنترل کند. تأثیر فنوباربیتال بر درمان مشکلات خواب نیز قابل توجه است. هرگز نباید مصرف فنوباربیتال را بدون مشورت با پزشک قطع کرد. اشکال دارویی: قرص 15، 60…

کلونازپام

کلونازپام دارویی است که روی سلول های عصبی عمل می کند تا فعالیت الکتریکی غیر طبیعی مغز را آرام کند. بنابراین کلونازپام برای درمان تشنج استفاده می شود. مصرف کلونازپام در بارداری و شیردهی خطرناک است. بنابراین اگر قصد بارداری…

پریمیدون

نام تجاری : مایزولین این دارو به تنهایی یا به همراه داروهای دیگر در کنترل تشنج در بیماران مبتلا به صرع به کار می رود. اشکال دارویی : قرص پریمیدون 250 میلی گرم قرص لیسکانتین 250 میلی گرم سوسپانسیون لیسکانتین 125 و 250 میلی گرم…

استازولامید

نام تجاری: دیاموکس اشکال دارویی: قرص:250 میلی گرم تزریقی:500 میلی گرم عوارض جانبی: هر دارو به موازات ایجاد اثر درمانی مورد نظر، ممکن است سبب بروز عوارض ناخواسته نیز بشود. اگرچه تمام این عوارض، در یک فرد مشاهده نمی شود؛…

به عنوان پدر فرزند مبتلا به صرع، همیشه دنبال امیدواری هستم.

اگرچه مثل یک دوی سرعت می‌ماند؛ اما خط پایانی در افق دیده نمی‌شود. اولین تشنج گراندمال پسرم، یک هفته بعد از سومین سالگرد تولدش اتفاق افتاد. آن شب برایم مثل یک کابوس بود. وحشت کرده بودم. البته فقط همان یک…

اهمیت هدیه ها

صرع و تشنج می تواند شما یا هر فردی که ممکن است دوستش داشته باشید را درگیر کند. صرع می تواند زنان و مردان را در هر سنی و از هر نژاد و قشری تحت تأثیر خود قرار دهد. صرع…

خدمت دکتر اطهری به جامعۀ پزشکی

در جامعۀ ما رسم بدی عادت شده است و آن هم توجه و تماشای آسيب های آدم ها و همنوعان است!  نمی دانم چرا ديدن رنج، سختی، مشكلات و كاستی ها برای ما جذابتر است تا تماشای پيشرفت و موفقيت…

خدمات فرهنگی – هنری

افزایش مهارت های ارتباطی و ارتباطات موثر و حضور در جمع : برگزاری اردوهای تفریحی برگزاری دوره های آموزش مهارت های ارتباطی طراحی و برگزاری جشن ها و مناسبت ها افزایش آگاهی و ایجاد نگرش مناسب در افراد جامعه نسبت…

خدمات رفاهی

بهبود شرایط رفاهی مبتلایان:  پرداخت وام به بیماران پرداخت کمک هزینه دارویی به بیماران تسهیلات بیمه ایجاد امکان استفاده از تسهیلات سازمان ها و ادارات مختلف ( کسب مهارت، اشتغال زایی، معافیت از سربازی، …. ) اهدای دارو، بن خرید…

برنامه های آموزشی

افزایش آگاهی بیماران به فرآیندهای تشخیص و درمان: برگزاری دوره های آموزشی یک روزه برای عموم مردم برگزاری جلسه های آموزشی برای اعضاء، خانواده ها و سازمان های مختلف چاپ و نشر بروشور، پوستر، کتاب های آموزشی و پیام های…

حساسیت به نور در صرع

موارد زير ممكن است سبب شروع تشنج در فرد مبتلا به صرع حساس به نور شود: ديدن صفحه تلويزيون، بازی ويدئويی، استفاده از برنامه‌های گرافيكی كامپيوتری. داشتن تلويزيون يا ديگر منابع نوری با فركانس پایین ديدن درخشش پرتوهای نور از…

مدارک لازم برای عضویت در انجمن

دوست عزیزی که مایلی به خانوادۀ بزرگ انجمن صرع بپیوندی، پیشاپیش ورودت را خوش‌آمد می‌گوییم.  مدارکی که لازم است برای پذیرش آماده کنید، به شرح زیر است:  گواهی از متخصص مغز و اعصاب مبنی بر تشخیص بیماری و نوع داروهای…

Ictal SPECT and Rule of Nurse During this Procedure

,  Forouzan  Ahmadi , Khatamol Anbia hospital, Shafa Neurology building Ictal SPECT is a safe and non-invasive procedure in determination of seizure focus and for evaluation of seizure focus extension in good selected patient. This method is usually done in…

Fabrication and Evaluation of Novel Quercetin Conjugated Fe3O4–β-cyclodextrin Nanoparticles for Potential Use in Epilepsy Disorder

Seyed Raheleh Ahmadian1*, Mona Hashemian1, Shahram Ghasemi2, Atefeh Akbari1, Leila zare3 Student Research Committee, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran Nanochemistry Research Lab, Faculty of Chemistry, University of Mazandaran, Babolsar, Mazandaran, Iran Neuroscience Research Center, Health Research Institute, Babol…

Effect of Curcumin-Loaded Nanoparticles on Hippocampal Neuronal Density and Cognitive Impairment in Chemical Kindling Model of Epilepsy

Seyed Raheleh Ahmadian1*, Shahram Ghasemi2, Atefeh Akbari1  Student Research Committee, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran Nanochemistry Research Lab, Faculty of Chemistry, University of Mazandaran, Babolsar, Mazandaran, Iran   Introduction: Epilepsy is considered one of the most common neurological…

Novel Hesperetin Solid Lipid Nanoparticles Attenuates Inflammatory Gene Expression and Astrocyte Activation in Pentylenetetrazol-Induced Kindling Model of Epilepsy

Seyed Raheleh Ahmadian1*, Maryam Ghasemi2, Mitra Pourgholi1, Hanieh Yavarpour1 Student Research Committee, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran Cellular and Molecular Biology Research Center, Health Research Center, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran   Introduction: Epilepsy is one…

Sleep and Epilepsy

 Mohsen  Aghaee Hakak,MD Neurologist, Epilepsy Monitoring Unit, Razavi Hospital, Mashhad,Iran   Sleep and epilepsy are closely related. Hypersynchronization occurs during sleep and this phenomenon exacerbates epileptic seizures and epileptiform activities in some epileptic syndromes. Certain epilepsies are associated with sleep, especially…

Comparison of Severity of Seizure Activity in Acute and Chronic Induction Model in Male Rats

 Sara Abedi1, Narges Zeinalzadeh2, Leila Mehdizadeh3, Yousef Panahi4   1, 2, 3- Department of Animal Sciences, Faculty of Natural Sciences, University of Tabriz, Tabriz, Iran. 4- Department of Basic Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tabriz, Tabriz, Iran.   Background:…

پرگابالین

شکل دارویی: داروی پرگابالین به سه شکل کپسول، محلول و قرص آهسته رهش موجود است. این دارو، دارویی خوراکی است که برای درمان صرع، درد عصبی، فیبرومیالژیا و اختلال اضطراب عمومی تجویز می‌شود.    مکانیسم اثر :  مکانیسم اثر ضد تشنج و…

توپیرامات

نام تجاری: توپوماکس  توپیرامات، فراوانی و دورۀ تشنج را کاهش می دهد و در درمان بعضی انواع صرع استفاده می شود. مکانیسم اثر: توپیرامات با مهار عملکرد کانال های سدیم و تشدید اثر گابا باعث ورود یون کلر به داخل…

لاموتریژین

داروی لاموتریژین داروی ضد صرع می باشد. کاربرد لاموتریژین در درمان صرع در افراد بالغ و کودکان است. درمان افراد بالغ مبتلا به اختلال دو قطبی از دیگر موارد مصرف لاموتریژین است. نام تجاری: لامیکتال اشکال دارویی: قرص : 25…

بعد از بازگشت مجدد صرعم، یاد گرفتم خودم را بپذیرم

برای من صرع داشتن، مثل دوچرخه سواری روی یک چرخ فلک و به همین اندازه نامطمئن است. بین سنین هفت تا 11 سال، صرع مقاوم به درمان داشتم که تحت عمل جراحی همیسفرکتومی (برداشتن نیمی از مغز) قرار گرفتم؛ تا…

نماد نوین تهران، در روز جهانی صرع، بنفش شد

   شب گذشته 19 بهمن‌ماه، مصادف با دومین دوشنبه ی فوریه که روز جهانی صرع نام گرفته است، پل طبیعت تهران از ساعت 18، با هدف حمایت از افراد مبتلا به صرع بنفش شد.    انجمن جهانی صرع در سال…

والپروئیک اسید

والپروئیک اسید (والپروات سدیم، دی والپروئکس) یکی از داروهایی است که می‌تواند از بروز تشنج جلوگیری کند و صرع را کنترل می کند. این دارو به تنهایی یا به همراه داروهای دیگر برای درمان صرع مصرف می‌شود.   اشکال دارویی :…

اکس کاربازپین

اکس کاربازپین انواع خاصی از تشنج را در بیماران مبتلا به صرع درمان می کند. اکس کاربازپین ممکن است به تنهایی یا در ترکیب با سایر داروها استفاده شود. اکس کاربازپین یک داروی ضد تشنج است و این عمل را با کاهش ایمپالس های…

اتوسوکسماید

داروی اتوسوکسماید داروی ضد تشنج می باشد، که می تواند به تنهایی یا همراه با سایر داروها برای درمان تشنج ها در کودکان و افراد بالغ مورد استفاده قرار گیرد. اشکال دارویی: قرص و کپسول: 250 میلی گرم شربت: 250 میلی گرم…

کلوبازام

این دارو به همراه داروهای دیگر برای کمک به کنترل تشنج استفاده می شود. این دارو متعلق به گروهی از داروهاست که به بنزودیازپین ها موسوم هستند و با اثر بر روی سیستم عصبی مرکزی موجب اثر آرام بخشی می…

نکته‌های مهم در درمان دارویی صرع

درمان دارویی صرع و به ویژه تشنج‌های مقاوم به درمان، یك هنر است. تجربه و مهارت یك متخصص مغز و اعصاب، بیشتر از علم او در این زمینه كاربرد دارد. در زیر چهارده نكتۀ کاربردی  برای كنترل دارویی تشنج‌های صرعی…

درمان‌های مكمل در صرع

به نظر می‌رسد كه افراد مبتلا به صرعی كه تشنج‌هایشان با داروهای ضدصرع كنترل نشده و يا بيمارانی كه عوارض جانبی سختی را تجربه می‌كنند، ممكن است درمان‌‌های مكمل را در نظر بگیرند. انتخاب‌هايی كه در درمان‌های مكمل وجود دارند،…

زندگی‌ها را تغییر دهیم

صرع، اختلال عصبی مزمنی است که پیشینۀ تاریخی طولانی دارد و در بیشتر موارد در تمام طول عمر با فرد باقی می‌ماند. این اختلال در جامعه با نگرش‌های منفی و باورهای نادرست به گونه‌ای درهم آمیخته است که موجب می…

تفاهم‌نامۀ کار داوطلبانه

اگر شما تمایل به کار داوطلبانه در انجمن صرع دارید، لطفاً فرم زیر را تکمیل نمایید و با واحد مشارکت‌های انجمن صرع تماس بگیرید : 02188463355 این توافق‌نامه در تاریخ ……………………. بین انجمن صرع ایران  و خانم/آقای …..  که پس…

همیار صرع شو!

داوطبان یکی از بزرگترین سرمایه‌ها و ستون اصلی هر سازمان مردم‌نهاد هستند. یکی از روش‌های کمک به این سازمان‌ها، فعالیت داوطلبانه است. داوطلب انجمن صرع ایران، فرد نیکوکاری است که بدون دریافت هیچ وجهی، مسئولیت انجام کاری مرتبط با انجمن…

حقوق زندانیان مبتلا به صرع

افراد مبتلا به صرع ممکن است به دلیل موقعیت هایی غیر مرتبط با صرع، محکوم به حبس شوند. اگر شما یا عضوی از خانواده تان که مبتلا به صرع است، به دلیل جرمی دستگیر یا محکوم به گذراندن زمانی در…

قوانین کیفری و صرع

تشنج ها به دلیل اختلال عملکرد ناگهانی در سیستم الکتریکی مغز به وجود می آیند؛ که می توانند قسمتی یا تمام مغز را تحت تأثیر فعالیت بیش از حد خود قرار دهد. این امر به نوبۀ خود، موجب تغییرهای موقت…

چگونه عفونت ویروسی، مغز را تحت تأثیر خود قرار می دهد؟

از آنجایی که عفونت ویروس کرونا تمام جهان را درگیر کرده است؛ مهم است بدانیم هنوز هیچ شواهد بالینی مبنی بر این که این عفونت، تشنج ها را در افراد مبتلا به صرع بیشتر می کند، به دست نیامده است….

واکسن کووید19 و دغدغه‌ها

کرونا که سازمان بهداشت جهانی آن را به عنوان پدیده‌ای «همه گیر» شناسایی و اعلام کرد؛ تاکنون بیش از یک میلیون نفر را در جهان، به کام مرگ فرستاده است. اگرچه هرکسی می تواند دچار کرونا شود، اما این بیماری…

صرع و کووید19

1. آیا افراد مبتلا به صرع، در خطر بیشتری برای ابتلا به کرونا قرار دارند؟ صرع یکی از بیماری هایی است که با علامت تشنج مشخص می شود. بعضی از افراد تشنج هایشان به راحتی کنترل می شود و مشکل…

Challenges in Intraoperative Corticography in epilepsy

MA Arami, Neurologist Milad General Hospital, aliarami40@gmail.com Abstract: Corticography during surgery is a relatively new method, which can be used to improve surgical outcomes if selected and appropriately performed. Besides recording and identifying seizure focuses, corticography is also required in…

چالش های کورتیکوگرافی حین عمل جراحی صرع

دکتر محمدعلی آرامی,  نورولوژیست بیمارستان میلاد تهران aliarami40@gmail.com خلاصه کورتیکوگرافی حین عمل جراحی روشی نسبتا جدید است که در صورت انتخاب موارد مناسب و اجرای صحیح آن میتواند برای بهبود نتایج جراحی بکار گرفته شود. علاوه بر ثبت و شناسایی…

Compare the efficacy of tricyclic antidepressants with serorotonin reuptake inhibitors on appearance of seizure attacks in patients with depression

Siamak Afshinmajd: Department of neurology. Neurophysiology research center. Shahed university Massoud Moghadamnia. Department of psychiatry .Shahed university   Objectives: Epilepsy is a common disorder in all societies, especially in psychiatric patient communities. This study is designed to compare the rate…

برگزاری نمادین مراسم ۵۰ میلیون قدم برای صرع

انجمن صرع ایران امروز پنجشنبه هجدهم دی ماه در مجموعۀ ورزشی انقلاب، با حضور اعضای خود اقدام به مشارکت در برنامۀ نمادین ۵۰ میلیون قدم برای روز جهانی صرع کرد. در این مراسم که برگزاری آن به دلیل شیوع کرونا با محدودیت…

برگزاری همایش مجازی “آنچه باید دربارۀ داروهای ضد صرع بدانیم”

   انجمن صرع ایران سومین همایش مجازی خود را در سال جاری در روز پنجشنبه هشتم آبان ماه از ساعت 16 تا 17، از راه اتصال به سایت نرم افزار کنگرۀ صرع برگزار کرد.    در این همایش یک ساعته…

برگزاری وبینار ارتقای سلامت روانی و اجتماعی افراد مبتلا به صرع در دوران کرونا

   انجمن صرع ایران وبینار ارتقای سلامت روانی و اجتماعی مبتلایان به صرع در دوران کرونا را روز جمعه 11 مهر، از ساعت 16به مدت یک ساعت برگزار کرد.   هدف از اجرای این برنامه که به دلیل عدم امکان…

برگزاری وبینارهای مجازی صرع

     انجمن صرع ایران با توجه به محدودیت در اجرای برنامه های حضوری، در فصل تابستان اقدام به برگزاری دو وبینار علمی برای پزشکان کرد.    هدف از برگزاری این وبینارها که هر کدام به مدت یک و نیم ساعت…

اولین همایش مجازی صرع

     انجمن صرع ایران اولین همایش مجازی خود را با عنوان “چگونه بگویم صرع دارم؟” روز پنجشنبه، 16 مرداد ماه از ساعت 16 از راه فضای مجازی اسکای روم برگزار کرد.    هدف از برگزاری این همایش، آشنایی با مسائل…

برگزاری کارگاه های نوار مغز

     انجمن صرع ایران با توجه به استقبال و تقاضای دستیاران نوارمغز در سطح کشور، اقدام به برگزاری سه کارگاه آموزشی نوار مغز در فصل تابستان کرد.    هدف از برگزاری این کارگاه های آموزشی که در دفتر توحید انجمن…

سووشون

دکتر سیمین دانشور در هشتم اردیبهشت سال 1300 شمسی در شیراز متولد شد. اين بانوی داستان سرا از كودكي با ادبيات و هنر توسط مادر و پدرش آشنا شد. مشوق دانشور در داستان‌نویسی فاطمه سیاح، استاد راهنمای وی و صادق…

بیشعوری

کتاب «بیشعوری» اثر خاویر کرمنت با ترجمۀ محمود فرجامی، شما را با خطرناک‌ترین بیماری تاریخ بشریت یعنی بی‌شعوری آشنا می‌کند.این کتاب با زبانی طنزگونه به بررسی پدیدۀ بی‌شعوری در دنیای امروز می‌پردازد.نویسنده معتقد است بی‌شعورها، افرادی نابغه و باهوش هستند….

عذاب وجدان

عذاب وجدان، اثر آلبا دسس پدس نویسندۀ ایتالیایی است که عمدتاً قهرمان داستان هایش زن هستند. محل وقوع همۀ داستان های این نویسنده ایتالیا است.در عذاب وجدان که سبک نگارش آن، نامه نگاری بین شخصیت هاست، پیش از همه با…

درخت انجیر معابد

رمان درخت انجیر معابد آخرین اثری بود که از احمد محمود منتشر شد. این رمان در ادبیات ایران، کم نظیر است.موضوع داستان، درختی است به نام انجیر معابد؛ که در مناطق جنوب ایران رشد می‌کند و ریشه‌های هوایی و پیش…

آناکارنینا

زن و شوهری به نام‌ استپان آرکادیچ و داریا، با هم اختلاف خانوادگی دارند. آنا کارِنینا خواهر استپان، از سن‌پترزبورگ به خانۀ برادرش می‌آید و اختلاف زن و شوهر را حل می‌کند و حضورش در مسکو باعث به وجود آمدن…

لبخند بی لهجه

این کتاب انعکاسی از نگاه جذاب و طنزآمیز نویسنده به زندگی در ایران و آمریکاست که باورهای مشترک را با وجود دیواری که مرزها ایجاد کرده اند، یادآور می شود.نویسندۀ اثر ضمن نگاهی به زندگی گذشته اش در ایران، با…

جان شیفته

جان شیفته ، رمانی چهار جلدی اثر رومن رولان است. فضای داستان فرانسۀ ابتدای سده بیستم است و رمان وضعیت اجتماعی این دوران را به تصویر می‌کشد.جان شیفته، سرگذشت زنی را نقل می‌کند که روحی شیفته و عاشق دارد و…

کافه پیانو

این کتاب اولین بار در سال 1386 توسط نشر چشمه چاپ شده ‌است. داستان به صورت اول شخص روایت می‌شود. اکثر شخصیت‌های داستان واقعی هستند مانند راوی که خود نویسنده می‌باشد، گل‌گیسو دختر نویسنده و همایون دوست نویسنده؛ و به…

و کوهستان به طنین آمد

خالد حسینی یکی از محبوب ترین نویسندگان افغانی تبار است که در کالیفرنیا زندگی می کند و دو رمان نخست او – بادبادک بازو هزار خورشید تابان – به فروش میلیونی در سراسر جهان رسیده است.این رمان نیز با چشم…

مامان و معنی زندگی

اروین یالوم در این داستان های تحسین برانگیز ، غنای تجربه اش را به عنوان یک روان درمانگر با دانش وسیعش در فلسفه و ادبیات ونیز با انسان دوستی عمیقش در هم می آمیزد. او با همان مهارتی که بیمارانش…

من او

رضا امیرخانی (زاده 1352، تهران) نویسنده و منتقد ادبی ایرانی است. او مدتی رئیس هیئت مدیرۀ انجمن قلم ایران بود. او به غیر از نگارش رمان و داستان بلند و یک مجموعه داستان کوتاه، به تألیف سفرنامه و مقاله های…

کلیدر

کلیدر – که نام کوه و روستایی در شمال شرقی ایران است – روایت زندگی یک خانواده کرد ایرانی است که به سبزوار خراسان کوچانده شده‌اند. داستان که متأثر از فضای ملتهب سیاسی ایران پس از جنگ جهانی دوم است،…

Acute symptomatic seizure

Mohsen Aghaee Hakak, MD Department of neurology, Epilepsy Center, Razavi Hospital, Mashhad, Iran Email: Mohsen.hakak@gmail.com Seizures that occur in close proximity to an event should be considered as situational or acute symptomatic or provoked seizures. By definition, provoked seizures are…

صرع میوکلونیک پلک ها ( سندرم جِوونز ) Jeavons Syndrome

سندروم جِوونز یا صرع میوکلونیک پلک ها، شکل نادری از صرع است؛ که معمولاً بین سنین دو تا 14 سال ( بیشتر بین شش تا هشت سال ) آغاز شده و در دختران شایعتر است. علت آن ناشناخته و بیشتر…

دستگاه‌های کنترل‌ تشنج

داروهای ضدصرع در هر 10 نفر مبتلا به صرع،  قادر به کنترل تشنج‌ها در حداقل سه نفر نیستند یا عوارض جانبی جدی ایجاد می‌کنند. در بعضی از افراد امکان جراحی و برداشتن قسمتی از مغز که باعث تشنج می‌شود، وجود…

صرع میوکلونیک جوانان

صرع میوکلونیک جوانان یکی از شایعترین سندرم های صرع منتشر ایدیوپاتیک است که حدود 5 تا 10 درصد موارد صرع را شامل می شود. تظاهر بالینی این نوع صرع که معمولاً بین سنین 12 تا 18 سال شروع می شود؛…

سندرم لاندا کلفنر

نکته های مهم : سندرم لاندا کلفنر بین سنین دو تا هشت سال در کودکان شروع می شود. ( به طور متوسط بین سنین پنج تا هفت سال ) دختران و پسران را به طور یکسان درگیر می کند. کودک مبتلا …

دغدغه های اجتماعی

سازگاری با صرع در هر فردی با دیگری متفاوت است. کنترل تشنج ها می تواند بسته به نوع درمان و موقعیت فرد، از کاملاً کنترل شده تا کنترل نشده متفاوت باشد. صرع و درمان آن، می تواند نوع تفکر و…

وقتی مامان یا بابا صرع دارند

صرع  یعنی چی؟ صرع یعنی یک نفر بیش از یک بار تشنج داشته  و احتمال اینکه تشنج های بیشتری هم داشته باشد، وجود دارد. تشنج یعنی چی ؟ تشنج به حالتی می گویند که مغز برای چند دقیقه، درست کار…

تشنج در نوزادان

تشنج در نوزادان متفاوت از کودکان بزرگتر و بزرگسالان است. حتی متخصصان هم در تشخیص تشنج ها در نوزادان مشکل دارند. نوزادان واکنش های سالم طبیعی دارند که ممکن است با تشنج های ناشی از صرع اشتباه گرفته شود. تشنج…

ورزش در صرع

انجام فعالیت های ورزشی در کودکان مبتلا به صرع، به شرط کنترل تشنج آنها، بی خطر است. بیشتر کودکان مبتلا به صرع، از این موضوع که قادر به انجام ورزش نخواهند بود، نگران می شوند و بیشتر والدین هم این…

گفت وگو در مدرسه در مورد صرع

آیا شما دانش آموزانی را می شناسید که تشنج های موضعی پیچیده دارند و در مدرسه تنبیه شده اند یا به آنها در کلاس به خاطر تشنج هایشان، شک کرده اند؟ معلم های آنها نمی دانستند که آنها صرع داشته…

پسران جوان و صرع

بلوغ تغییر در بدن بلوغ زمانی است که بدن یک پسر شروع به رشد برای مرد شدن می کند. این تغییرها از حدود سنین 12 تا 14 سالگی شروع می شوند، ولی در بعضی از پسران ممکن است بلوغ زودتر…

راهنمای کودک : دربارۀ صرع

سخنی با والدین: این متن صرفاً برای کمک به کودکان طراحی شده است تا درک درستی نسبت به تشنج های خود داشته باشند و  خود را با آن سازگار کنند. هیچ توصیۀ پزشکی در این متن نیست و پزشک کودکتان…

آزمایش های عصب شناسی

بررسی تفکر، عملکرد و احساس ها یک آزمایش عصب شناسی به چگونگی کارکرد مغز شما و عملکرد سایر سیستم عصبی توجه می کند. هر وقت پزشک شما روی زانویتان ضربۀ چکشی می زند تا ببیند آیا پایتان می پرد، این…

تصویربرداری مغز

بعضی از انوع صرع به دلیل اختلال ساختاری مغز مانند افزایش بیش از حد مایع مغزی نخاعی (هیدروسفالی)، جای زخم در بافت مغز یا پیچ خوردگی در عروق مغزی (ناهنجاری‌های عروقی) ایجاد می‌شوند. تصویربرداری به آزمایش‌هایی گفته می‌شود که از…

تغذیه در صرع

آیا تغییر در تغذیه به کنترل تشنج‌ها کمک می‌کند؟ غذاها می‌توانند عملکرد مغز را تغییر دهند؛ ولی اطلاعات معتبر برای توصیه‌های خاص، خیلی کم است. می‌دانیم که کاهش قند خون، در بعضی افراد می‌تواند موجب تشنج شود. به ویژه در…

صرع و رانندگی

رانندگی همراه با صرع ، به معنای برقراری تعادل بین دو نیاز  استقلال در  برابر ایمنی  است.  ما استقلال را ترجیح می دهیم تا بتوانیم آزادانه، هر زمانی که  میل داشتیم  به هرجایی که خواستیم  برویم. به همین دلیل بیشتر…

کیفیت درمان در صرع

گام مهم برای رسیدن به کنترل کامل تشنج‌ها، اطمینان از کیفیت درمانی است که در زمان مناسب دریافت می‌کنید. اجزای یک مراقبت با کیفیت شامل :  تشخیص درست و زودهنگام نوع تشنج، نوع صرع و هر وضعیت مرتبط با آن…

مدیریت صرع کودکم

من نگران هستم. آیا این طبیعی است؟  مشاهدۀ تشنج یک کودک برای بیشتر والدین صحنه‌ای بسیار ترسناک است. بعد از تشنج، معمولاً والدین برای احتمال تشنج‌های بعدی و آسیب‌های احتمالی و حتی مرگ کودک مضطرب می‌شوند. والدین معمولاً به قدری…

مواد مخدر و تشنج

هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد استفادۀ مقدار طبیعی از نیکوتین و کافئین، در تشنج افراد مبتلا به صرع  تأثیر دارد. البته در صورت استفادۀ زیاد از هر دو، تجربۀ تشنج بندرت در افراد گزارش شده است. در مورد…

مواد مخدر

تمام اشکال کوکائین، بعد از چند ثانیه یا چند دقیقه یا حتی چند ساعت بعد از مصرف، تولید تشنج می کنند. تشنج های ایجاد شده، بسیار خطرناک هستند و معمولاً با حملۀ قلبی و مرگ همراه هستند. این موضوع می…

کمبود خواب و صرع

آیا کمبود خواب باعث تشدید تشنج می‌شود؟ تشنج‌ها به الگوهای خواب خیلی حساس هستند. بعضی از افراد اولین و تنها تشنج خود را بعد از یک شب بی‌خوابی یا کم‌خوابی طولانی مدت، تجربه کرده‌اند. اگر صرع دارید، بدانید که نداشتن…

خودمدیریتی در صرع

خود مدیریتی یعنی چه؟ مگر می‌توانم خودم از تشنج‌هایم مراقبت کنم؟ خودمدیریتی در صرع، یعنی همۀ گام‌هایی که لازم است برای مدیریت تشنج‌ها و تأثیر آنها در زندگی روزانۀ خود بردارید. مدیریت تشنج‌ها نیاز به همکاری گروهی کادر درمان، خانواده…

عادت ماهیانه در بانوان

آیا عادت ماهیانه در زنان میزان تشنج‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد؟ بله. تقریباٌ نیمی از زنان مبتلا به صرع در سنین باروری گزارش می‌دهند که تشنج‌هایشان در روزهای نزدیک به عادت ماهیانه افزایش می‌یابد. تشنج‌هایی که فقط در این…

صرع میوکلونیک پیشرونده

صرع میوکلونیک پیشرونده، شامل بیش از 10 نوع صرع است که پیشرونده هستند. افراد مبتلا به این نوع، با گذشت زمان دچار زوال در حرکت اندام ها، تعادل و عملکرد شناختی می شوند. • میوکلونوس به پرش های مداوم ماهیچه…

فراموش کردن داروها

آیا فراموش کردن مصرف دارو، موجب تشنج می شود؟ بله، تشنج می تواند به این دلیل به وجود بیاید. فراموش کردن داروها هم در افرادی که تشنج های کنترل شده دارند و هم آنهایی که تشنج های کنترل نشده دارند،…

سندرم وست

اسپاسم نوزادی، تشنجی است که با علامت سفت شدن ناگهانی بدن، خم و راست شدن تند بازوها، زانوها و سر مشخص می شود. حرکت ها ممکن است نامحسوس بوده و به بخش های خاصی از بدن محدود شوند. هر تشنج…

صرع لوب تمپورال

صرع لوب تمپورال (TLE) شایعترین نوع صرع موضعی ( کانونی) است. اگرچه داروهای ضدصرع تشنج ها را در بیماران مبتلا به صرع لوب تمپورال کاهش می دهند؛ اما رهایی کامل از تشنج ها، به نظر سخت می رسد. افراد مبتلا…

تشنج های تونیک

در یک تشنج تونیک، بدن، بازوها یا زانوها ناگهان دچار سفتی و انقباض می شوند. تشنج های تونیک، معمولاً در هردو طرف مغز شروع می شوند. اگر چه کانون شروع آنها می تواند از یک منطقه هم باشد. معمولاً نیازی…

تشنج های کلونیک

کلونیک به معنای پرش های عضلانی تکرار شونده و مداوم است. علامت اصلی تشنج کلونیک، پرش عضلانی تمام بدن یا قسمت هایی از بدن است.  این تشنج ها می توانند از یک قسمت مغز  شروع شوند( تشنج حرکتی موضعی)  یا…

روز بنفش

روز بنفش ( 26 مارس برابر با 6 فروردین ) در سال 2008، به وسیلۀ “کسیدی مگان 9 ساله از کانادا پایه گذاری شد. روز بنفش یک تلاش مردمی در سراسر جهان با هدف افزایش آگاهی عمومی در مورد صرع…

تب و تشنج

بچه های بین سنین سه ماهه تا شش ساله در صورت تب بالا، ممکن است دچار تشنج شوند. معمولاً یک سابقۀ خانوادگی تب و تشنج در این موارد وجود دارد. بیشتر کودکان بعد از قطع تب، نیاز به مصرف داروی…

بررسی امواج مغزی

نوارمغز، اصطلاحی است که معمولاً برای الکتروانسفالوگرافی استفاده می‌شود و آزمایشی مهم برای تشخیص صرع است؛ چرا که امواج الکتریکی مغز را ثبت می‌کند. این آزمایش بدون درد و امن است. الکترودها ( که دایره‌هایی کوچک، فلزی و فنجانی شکل…

اصول تشخیص

تشخیص تشنج و نوع صرع، مانند گذاشتن تکه‌های پازل کنار یکدیگر است و شامل گرفتن اطلاعات از افراد به همراه آزمایش‌های مختلف می‌شود. اولین سؤال این است :” آیا فرد تشنج داشته است؟“  و سپس پزشک می‌خواهد تا نوع تشنج…

اهداف و سیاست‌ها

اهداف بلندمدت تلاش و همکاری انجمن با سایر سازمان‌ها در راستای دستیابی به اهداف ذیل است: کمک به بهبود روش‌های تشخیصی – درمانی صرع تلاش در جهت پیشگیری عمومی همکاری در بازتوانی جسمی، روانی، اجتماعی بیماران کمک به ارتقاء و…

بیانیه رسالت

انجمن صرع ایران یک سازمان مردم‌نهاد است که در راستای ارائه خدمات آموزشی در زمینه شناسایی بیماری صرع، ارائۀ شیوه‌های تشخیصی – درمانی مناسب به جامعه، ارائۀ خدمات حمایتی ـ رفاهی به مبتلایان صرع و همکاری در اجرا و نشر…

تناسب اندام و ورزش

ورزش منظم، انرژی بدن شما را افزایش می دهد؛ هماهنگی و تعادل در بین اندام ها به وجود می آورد و عملکرد فیزیولوژیک قسمت های مختلف را ارتقاء می دهد. بیماری هایی مانند ناراحتی های قلبی، فشارخون بالا، کلسترول بالا،…

زندگی با صرع

خوب زندگی کردن، هدف نهایی همۀ انسان ها است. اما زندگی با صرع بدون دست انداز نیست و شبیه به سفری است که اوج ها و فرودهای خودش را دارد. زمان هایی هست که همه چیز خوب پیش می رود….

زنان و صرع

زنان و دختران یکی از اقشار آسیب پذیر جامعه هستند. ابتلا به صرع، آسیب پذیری این گروه را بیشتر می کند. زنان مبتلا به صرع دغدغه هایی نظیر تأثیر هورمون ها بر تشنج ها، انتخاب داروهای ضد صرع کم خطر…

صرع و کودکان

کودک شما مبتلا به صرع است؟ این نکته‌ها را به یاد داشته باشید : 1. با کودک مبتلا به صرع خود دربارۀ صرع، صادقانه حرف بزنید. 2. کودک خود را تشویق کنید تا سؤال‌هایش را از شما بپرسد. 3. منابع…

راهنمای سفر با صرع

دستورات دارویی مطمئن باشید که داروهایتان را به صورت منظم و با همان فاصلۀ زمانی معمول مصرف می‌کنید. قبل از مسافرت اختلاف ساعت مقصدتان را بررسی کنید و زمان مصرف داروهایتان را با آنجا مطابقت دهید. اگر مطمئن نیستید، قبل…

استرس و صرع

استرس به طور کلی پاسخی است که هر فرد  به تغییرهای زندگی‌اش می دهد؛ به ویژه اگر مرتبط با یک تهدید یا یک دستور باشد. استرس می‌تواند از محرک‌های محیطی، جسمی یا روانی منشأ بگیرد. همۀ افراد، چه افراد مبتلا…

سندرم دراوت Dravet Syndrome

سندرم دراوت که همان صرع میوکلونیک شدید در نوزادی است؛ خیلی نادر بوده و یکی از انواع خیلی سخت  صرع است که تقریباً کنترل نمی شود. تشنج ها در سال اول زندگی نوزاد شروع می شوند و روند رشد را…

صرع آتونیک میوکلونیک ( سندرم دوز ) Doose Syndrome

این سندرم که اولین بار توسط دکتر “هرمان دوز”  از آلمان در سال 1970 توصیف شد؛ یکی از سندرم های نادر صرع در دوران کودکی است که از هر 100 مورد  صرع در کودکان،  یک یا دو مورد ( یک…

سندرم اوتاهارا

سندرم اوتاهارا یک اختلال نادر سیستم عصبی است که با علامت تشنج مشخص می شود. این اختلال، معمولاً در نوزادان به ویژه  در سه ماهۀ اول تولد، به صورت تشنج های صرعی  بروز می کند. نام دیگر این اختلال  ”…

سندرم لنوکس گاستو

سندرم لنوکس – گاستو مجموعه ای از انواع تشنج ها است؛ (تشنج های تونیک بیشترین بخش آن را تشکیل می دهند) که همراه با امواج Spike & Wave  در نوار مغزی مشخص می شود. این سندرم معمولاً در کودکی شروع…

دستورالعمل پذیرش

دستورالعمل پذیرش انجمن صرع ایران  ماده 1 –  مدارک مورد نیاز برای پذیرش مدارک  مورد نیاز برای پذیرش : کپی شناسنامه صفحه اول و دوم کپی کارت ملی یک قطعه عکس جدید گواهی از متخصص مغز و اعصاب یا اعصاب…

مادری کردن با صرع

مادری که صرع دارد، با دو چالش رو به رو است: یکی بیماری صرع و دیگری مسئولیت هایش به عنوان یک مادر! او باید نیازهای فرزندش را به همان خوبی نیازهای خود برآورده سازد و بتواند رابطۀ خوبی با فرزندش…

نیاز به بازبینی قانون کار

جولیا یک دانشجوی 24 ساله است که از 13 سالگی صرع میوکلونیک داشته است. او به طور متوسط دو تا سه بار در سال دچار تشنج های تونیک-کلونیک می شود. جولیا به یک شیرینی فروشی برای کار صندوقداری، درخواست کار…

برنامه ریزی مالی

برنامه ریزی اقتصادی همان طور که از نامش پیداست ، برنامه ریزی برای مدیریت منابع مالی شماست. هر فردی ، چه مبتلا به صرع باشد و چه نه ؛ به این برنامه ریزی نیاز دارد. اگر یکی از اعضای خانوادۀ…

تنها زندگی کردن همراه با صرع

نکته هایی برای حفظ امنیت ✅ بر اساس یافته های انجمن صرع آمریکا، یک نفر از هر پنج نفر مبتلا به صرع، تنها زندگی می کند. این خبر خوبی برای کسانی است که می خواهند مستقل زندگی کنند. حتی اگر…

تشنج های میوکلونیک

تشنج های میوکلونیک، پرش های ناگهانی یک ماهیچه یا گروهی از ماهیچه ها است که شبیه به یک شوک ناگهانی است. معمولاً این تشنج ها بیشتر از یک یا دو ثانیه طول نمی کشند و ممکن است فقط یک بار…

تشنج ابسانس

دو نوع تشنج ابسانس وجود دارد که ممکن است کمی با هم متفاوت به نظر برسند. هردو نوع کوتاه بوده و دیگران معمولاً در ابتدا متوجه آن نمی شوند. ممکن است به قدری سریع اتفاق بیفتد و مجدد فرد به…

تشنج تونیک -کلونیک ( Tonic Clonic)

• تشنج تونیک -کلونیک، همان تشنجی است که بیشتر مردم فکر می کنند فقط همان نوع تشنج وجود دارد.• به آن تشنج حرکتی هم می گویند. در قدیم از کلمۀ “گراندمال” (صرع بزرگ) استفاده می شد که امروزه منسوخ شده…

حقایقی دربارۀ تشنج و صرع

هنوز  باورهای  نادرستی دربارۀ تشنج و صرع وجود دارد. باورهایی که می تواند آسیب زننده باشند.  وجود این باورها شاید به این دلیل است که تشنج از هزاران سال پیش،  ذهن بشر را به خود معطوف کرده است و گاهی…

سؤال های رایج در پيشگيری از بارداری در زنان مبتلا به صرع

1. آيا روشی وجود دارد كه اطمينان پيدا كنم باردار نخواهم شد؟ همۀ روش‌های پيشگيری از بارداری توسط افراد مبتلا به صرع قابل استفاده‌ هستند. اين روش‌ها عبارتند از: الف – ایجاد مانع‌: عبارتند از ديافراگم‌ها، كرم‌های اسپرم‌كش واژينال، وسايل…

مرگ ناگهانی در صرع

‍مرگ ناگهانی در صرع ( Sudden Unexpected Death in Epilepsy ) چیست؟ مرگ ناگهانی در صرع به زمانی گفته می شود که فرد مبتلا به صرع به شکلی غیرمنتظره فوت کند و قبل از آن در حالت سلامت معمول خود…

درمان دارویی در صرع

صرع یکی از شایعترین اختلال‌های سیستم عصبی است که بیش از 50 میلیون نفر در جهان به آن مبتلا هستند. در برخورد با بیمار مبتلا به صرع، سه سطح از کنترل را می توان تصور کرد: کنترل تشنج کنترل صرع…

رژیم کتوژنیک

رژیم کتوژنیک کلاسیک، یک رژیم غذایی مخصوص با میزان چربی بالا و کربوهیدرات کم است که کمک می کند در بعضی از افراد مبتلا به صرع، تشنج‌ها کنترل شود. پزشکان معمولاً این رژیم را برای کودکانی که تشنج‌هایشان با داروهای…

صرع در سالمندان

سالمندی یکی از شایعترین دوره های ابتلا به صرع است. حدود یک تا دو درصد سالمندان مبتلا به صرع هستند. در حال حاضر امید به زندگی در تمام کشورها افزایش یافته و با افزایش جمعیت سالمند، تعداد افراد مبتلا به…

صرع مقاوم به درمان

صرع یک اختلال شایع مغزی است؛ که در هزار نفر افراد جامعه، تقریباً پنج نفر به آن مبتلا هستند. در کودکان گاهی تا پنج درصد شیوع دارد. در بیشتر موارد، صرع با اولین داروی انتخابی، کنترل می‌شود و بیماران به…

صرع در قرارهای عاشقانه

قرارهای عاشقانه، ممکن است در زندگی هر جوانی به صورت طبیعی پیش بیاید و البته خیلی هم راحت نیست. رفتن به اولین قرار عاشقانه، می تواند در بهترین شرایط، پراسترس باشد؛ حالا به آن صرع را هم اضافه کنید. سؤالی…

ازدواج در زنان مبتلا صرع

جنسیت در بیماری صرع ، تأثیری ندارد و این اختلال در مردان و زنان به یک نسبت شیوع دارد؛ ولی زنان مبتلا به صرع در مقایسه با مردان، در جامعه با مشکلات بیشتری دست و پنجه نرم می کنند. زن…

صرع در دختران

چون سن بلوغ، زمان تغییرهای سریع در زندگی دختران است؛ این طبیعی است که ببینیم چگونه این تغییرات روی الگوی تشنج ها تاثیر می گذارند. با در نظر گرفتن این نکته که بین هورمون ها و تشنج ها رابطه ای…

برخی سؤال های نوجوانان در مورد صرع

نوجوان بودن با ماجراجو بودن مترادف است؛ از ورزش و فعاليت، تكاليف مدرسه، انتخاب رشته و يا شغل آینده؛ همه و همه مواردی است كه نوجوان با آن مواجه است. نوجوانانی كه صرع دارند، معمولاً يك چالش بزرگ دارند: چگونه…

نوجوانی و صرع

نوجوانی يك مرحله مهيج و چالش برانگيز از زندگی برای نوجوانان و والدين ایشان است. بيشتر نوجوانان در اين مرحله زندگی، با والدينشان بحث و جدال دارند، محدوديت هایی را تجربه می كنند، دوست دارند وقت زيادی را با دوستانشان…

اگر شما مبتلا به صرع هستید، آیا آن را به همکاران خود در محل کار می گویید؟

من همیشه موضوع صرع خودم را به همکارانم در محیط کار می گویم. دلیل های این کار : صرع چیزی نیست که از آن شرمنده باشم؛ اگر در محل کار دچار تشنج شوم، آنها لازم است بدانند چه کاری برای…

رانندگی و صرع

رانندگی همراه با صرع ، به معنای برقراری تعادل بین دو نیاز  استقلال در  برابر ایمنی  است.  ما استقلال را ترجیح می دهیم تا بتوانیم آزادانه، هر زمانی که  میل داشتیم  به هرجایی که خواستیم  برویم. به همین دلیل بیشتر…

برنامه‌ریزی موفق در استخدام افراد مبتلا به صرع

الگوهای خوب با برنامه ریزی موفق و ایجاد الزامات قانونی مؤثر، هم به کارفرما و هم  به کارمند/کارگر کمک می‌شود تا بتوانند یک رابطۀ مثبت کاری  با هم داشته باشند. با برنامه‌ریزی موفق برای افراد مبتلا به صرع، سازمان می‌تواند…

قوانین مدرسه های امن برای صرع

بیش از یک میلیون نفر در ایران با صرع زندگی می کنند. با وجود این میزان شیوع،  هنوز صرع به خوبی در محافل عمومی درک نشده است. بسیار مهم است که مدرسه  برای دانش آموز مبتلا به صرع،  با ابزاری…

خواب و صرع

عوامل محرک تشنج‌ها در افراد مبتلا به صرع، زیاد هستند. یکی از این محرک‌ها، کمبود خواب و خستگی است. اگر خواب کافی نداشته باشید، احتمال بروز تشنج خیلی زیاد می‌شود. بعضی از انواع تشنج، مثل تشنج‌های میوکلونیک ( پرش ناگهانی…

شغل و زندگی سالم

ارتباط مهم و موثری بین کار و زندگی سالم شناخته شده است. در حال حاضر این مسئله چه برای افراد عادی و چه برای افراد دچار بیماری پذیرفته شده است. ورود به کار و حفظ شغل در موقعیت مناسب، نقش…

تاریخچۀ انجمن صرع ایران

به استناد مدارک موجود، اولین انجمن خیریه و غیردولتی در مورد صرع، “انجمن ملی بررسی صرع درایران ” بود که به پیشنهاد آقای دکتر چهرازی و مشارکت گروهی از اساتید دانشگاه در آذرماه سال 1337 تشکیل شد. عدم فعالیت این…

برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه

انجمن صرع ایران مجمع عمومی عادی سالیانۀ نوبت دوم خود را برای انتخاب بازرس روز پنجشنبه تاریخ 97/4/28 ، ساعت 10:30 تا 12 صبح در محل سالن اشراق برگزار کرد.    در این جلسه که با حضور یاسمن سماواتی –…

مجمع عمومی عادی سالیانه

انجمن صرع ایران مجمع عمومی عادی سالیانۀ نوبت دوم خود را برای انتخاب بازرس روز پنجشنبه تاریخ 31/4/95 ، ساعت 10:30 تا 12 صبح در محل فرهنگسرای اندیشه برگزار کرد.    در این جلسه که با حضور یاسمن سماواتی –…

مجمع عمومی عادی سالیانه و انتخابات اعضای هیئت مدیره و بازرسان

انجمن صرع ایران مجمع عمومی عادی سالیانه (نوبت دوم) خود را در روز پنجشنبه مورخ 25 تیرماه از ساعت 10 صبح در یکی از سالن های سینما ایران برگزار کرد.    در این جلسه پس از تلاوت قرآن، هیئت رئیسه…

برگزاری همایش “چگونه تشنج های خود را کنترل کنم؟”

    انجمن صرع ایران سی و پنجمین همایش عمومی با عنوان ” چگونه تشنج های خود را کنترل کنم ” و جشن یلدا را روز پنجشنبه 28 آذر ماه در سالن همایش ستاد سازمان های مردم نهاد تهران  از ساعت…

همایش نقش والدین در مدیریت صرع

   انجمن صرع ایران روز پنجشنبه پنجم اردیبهشت ماه در سالن پژوهشکدۀ اشراق آموزش و پرورش منطقۀ 7 تهران، اقدام به برگزاری همایش نقش والدین در مدیریت صرع کرد.   در این همایش که به شکل یک مناظرۀ دو ساعته…

برگزاری همایش بایدها و نبایدهای صرع در مدرسه

انجمن صرع ایران همایش “بایدها و نبایدهای صرع در مدرسه” را در تاریخ 5 دی از ساعت 8 صبح الی 13 در  سالن اشراق آموزش و پرورش منطقۀ 7 برگزار کرد.    این برنامۀ علمی که با هدف بازآموزی معلمان…

برگزاری همایش ” چگونه صرع را مدیریت کنیم؟ “

■ نتیجۀ ارزیابی سی امین همایش صرع مطلوب برآورد شد انجمن صرع ایران سی امین همایش عمومی خود را با موضوع “چگونه صرع را مدیریت کنیم؟ ” با حضور بیش از 200  نفر شرکت کننده در تاریخ هفتم آبان ماه…

راهپیمایی برای روز جهانی بنفش

   انجمن صرع ایران بیست و ششم مارس مصادف با روز شنبه هفتم فروردین ماه به مناسبت روز جهانی بنفش ساعت 10 صبح از دفتر میدان توحید به سوی پارک لاله راهپیمایی کرد.    در این مراسم که هر ساله…

آموزش به دانش آموزان دربارۀ صرع در روز جهانی بنفش

انجمن صرع ایران روز بیست و ششم مارس مصادف با یکشنبه ششم فروردین ماه به مناسبت روز جهانی بنفش  به آموزش صرع به دانش آموزان پرداخت.    انجمن صرع ایران که هر ساله در این روز همگام با برنامه های…

روز جهانی بنفش در برج میلاد

   انجمن صرع ایران روز پنج شنبه ششم فروردین ماه به مناسبت روز جهانی بنفش در برج میلاد تهران، نمایش خیابانی برگزار کرد.    فاطمۀ عباسی، کارشناس مسئول روابط عمومی انجمن صرع ایران ضمن اشاره به اهمیت آگاهی بخشی برای…

برگزاری جشن روز ملی صرع

    انجمن صرع ایران سه شنبه، بیست و پنجم دی ماه، روز ملی صرع را به مناسبت بیست و سومین سالروز تأسیس انجمن صرع ایران، جشن گرفت.    جشن روز ملی صرع که هر سال به مناسبت تأسیس انجمن صرع…

جشن بزرگداشت روز ملی صرع

■ قدردانی از دست اندکاران تیم شطرنج   انجمن صرع ایران امسال به مناسبت بزرگداشت روز  ملی صرع، یکشنبه اول بهمن ماه از ساعت 9 الی 13 مراسم جشنی در فرهنگسرای اندیشه برگزار کرد.    هدف از برگزاری این جشن،…

مراسم بزرگداشت روز ملی صرع

     انجمن صرع ایران امسال مراسم بزرگداشت روز ملی صرع را روز جمعه اول بهمن ماه از ساعت 9 الی 30/12 در تالار ایوان شمس (حرکت) با حضور اعضای انجمن و خانواده های ایشان و همچنین تعدادی از حامیان و…

برگزاری شانزدهمین کنگرۀ بین المللی صرع

  انجمن صرع ایران شانزدهمین کنگرۀ بین المللی صرع را از دوم تا چهارم بهمن ماه در سالن همایش های کتابخانۀ ملی برگزار کرد.    این کنگره که با هدف ارائۀ آخرین دستاوردهای تشخیصی و تخصصی در مورد صرع با…

برگزاری پانزدهمین کنگرۀ بین المللی صرع

  انجمن صرع ایران پانزدهمین کنگرۀ بین المللی صرع را از سوم تا پنجم بهمن ماه در سالن همایش های کتابخانۀ ملی برگزار کرد.    این کنگره که با هدف ارائۀ آخرین دستاوردهای تشخیصی و تخصصی در مورد صرع با…

برگزاری چهاردهمین کنگرۀ بین المللی صرع در اصفهان

انجمن صرع ایران چهاردهمین کنگرهء بین المللی صرع را به مدت سه روز از تاریخ چهارم تا ششم بهمن ماه در بیمارستان میلاد اصفهان برگزار کرد. این کنگره که دبیر آن دکتر جعفر مهوری متخصص مغز و اعصاب بود، به…

برگزاری سیزدهمین کنگرۀ بین المللی صرع

انجمن صرع ایران سیزدهمین کنگرۀ بین المللی صرع را از هشتم تا دهم بهمن ماه در تالار امام علی(ع) بیمارستان امام خمینی برگزار کرد.    محوریت اصلی این کنگره با هدف تبادل آخرین اطلاعات علمی، دربارۀ صرع پایدار بود که…

فعالیت های #روزجهانی_صرع

   انجمن صرع ایران امسال به مناسبت بزرگداشت روز جهانی صرع در دومین دوشنبۀ فوریه مصادف با 21 بهمن، علاوه بر پیروی از برنامۀ انجمن جهانی، اقدامات دیگری نیز انجام داده است.     این فعالیت ها شامل شرکت در مسابقۀ…

کسب رتبۀ دوم در مسابقۀ روز جهانی صرع

     انجمن صرع ایران که امسال نیز برای چهارمین سال متوالی،  پیرو برنامه ریزی انجمن جهانی صرع در مسابقۀ روز جهانی صرع شرکت کرده بود، روز دوشنبه 22 بهمن ماه خبر موفقیت یکی از اعضای خود را با عنوان کسب…

ثبت تاریخ روز جهانی صرع در تقویم رسمی کشور

   انجمن صرع ایران به مناسبت روز جهانی صرع ، گالری عکاسی “زندگی زیباست” را روز جمعه 27 بهمن ماه در گالری تم افتتاح کرد.    در این مراسم که با خیر مقدم دکتر کورش قره گزلی، رییس هیئت مدیرۀ…

روز جهانی صرع در ایران

    ویدا ساعی- واحد خبر انجمن صرع : انجمن صرع ایران امسال مراسم روز جهانی را روز دوشنبه 25 بهمن، مصادف با دومین دوشنبۀ فوریه، در سه بخش آموزش همگانی، نمایش خیابانی و مسابقۀ شطرنج با پوشش خبری گسترده ای…

ایران دومین برندۀ دنیا

   خبر کسب دومین مقام جهان برای وحید درویش زاده از ایران در مسابقۀ روز جهانی صرع، روز پنجشنبه نهم بهمن از انجمن صرع جهانی به اطلاع انجمن صرع ایران رسانده شد.    واحد روابط بین الملل انجمن صرع ایران…

اجرای نمایش خیابانی در روز جهانی صرع

    انجمن صرع ایران امسال دومین دوشنبۀ فوریه مصادف با روز دوشنبه  19 بهمن در چهار میدان تجریش ، ونک، فاطمی و ولیعصر  نمایش خیابانی برگزار کرد. نمایش خیابانی روز جهانی صرع :    این نمایش خیابانی با همکاری مدرسۀ…

گزارش يك مورد صرع مقاوم ناشی از كمبود بيوتينيداز

دكتر راضيه فلاح فوق تخصص مغز واعصاب كودكان – استاديار گروه اطفال دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقی يزد تشنج كه در 10 درصد از كودكان ديده مي شود، شايع ترين معضلی است كه در طب اعصاب كودكان با آن روبرو…

انسیدانس بروز تشنج در بیماران صرعی مراجعه کننده به اتاق عمل

                نویسندگان: دکترمجید قدسی.دکتر سعید سلیمانی. دانشگاه علوم پزشکی ارتش مقدمه: از آنجایی که بیماری صرع یکی از شایع ترین بیماری های موجود در جامعه بوده و افراد  در گیر با آن خواه و نا خواه نیاز به عمل جراحی…

بررسی تشنج ناشی از تب درکودکان بستری شده بخش اطفال مجتمع آموزشی درمانی امیر (ع) سمنان

 نویسنده: سكينه صيادجو (عضو هیئت علمی) مقدمه: از جمله مواردی که سلامت کودکان را به مخاطره می اندازد بیماری ها هستند. در دوره کودکی مانند سایر دوره ها، کودک با بیماری های ویروسی، باکتریایی و… روبرو می شود که برخی…

بررسی اثربخشی رژيم كتوژنيك با حداقل عوارض در بيماران مصروع

نويسندگان : فاطمه نظری، الهام قاسمي، اعظم خوانساری دانشگاه علوم پزشكي اصفهان- دانشكده پرستاري و مامايی مقدمه : صرع يكي از شايعترين اختلالات مزمن عصبی است كه در حدود 3-2 درصد افراد در جهان به آن مبتلا، و تقريبأ 50…

بررسی رابطه فاميلی مثبت با بروز تب و تشنج در کودکان

٭٭دکتر بهروز فرهنگ فر- متخصص کودکان – استادیار دانشكده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی ٭دکتر بهاره پور عسگری ٭ دکتر قدرت اله پور نظری – متخصص بیماریهای اعصاب و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد مقدمه : حملات تشنجی مرتبط با…

بررسی انديكاسيون های LP در كودكانی كه با تب و تشنج به بيمارستان دكتر شريعتی اصفهان مراجعه نموده اند ( از 1372 تا 1379 )

٭٭ دكتر بهروز فرهنگ فر متخصص كودكان و استاديار دانشگاه آزاد اسلامي نجف آباد ٭ دكتر امير حسين احمد وند مقدمه : تب و تشنج يكي از بيماري هاي رايج و شايعترين نوع تشنج در كودكان است و با وجودي…

درمان تشنج كودكان

در برخورد با كودكي كه به علت تشنج مراجعه كرده است لازم است : تشنج به طور حاد كنترل شود . اتیولوژي آن بررسي و درمان شود . جهت جلوگيري از تشنج بعدي چاره انديشي شود . درمان حاد كه…

بررسي پديده فرنوفوبيا در بيماران مبتلا به صرع

دكتر عباس   علي مددي عضو هيئت علمي دانشگاه (مركز آموزش علمي – كاربردي پيشتازان آئين زندگي) دكتر ناجي   مزرعـه متخصص مغز و اعصاب مقدمه : فرنوفوبيا (phernophobia) يكي از مؤلفه هاي حساسيت اضطرابي بوده و به ترس از فقدان كنترل…

قصه زندگی تو

داستان زندگی تو با صرع، می تواند کلیدی باشد که قفل زندان درون یک نفر را باز کند. نترس از این که داستانت را با دیگران سهیم شوی.

بهداشت دهان و دندان در صرع

به عقیدۀ دندان پزشکان و متخصصان علوم بهداشتی، مهمترین عامل پوسیدگی دندان ها و مشکلات لثه، پلاک میکروبی است. پلاک میکروبی به تجمع میکروب ها روی دندان و لثه گفته می شود. مهمترین راه حفظ سلامت دهان و دندان، رعایت…

نقش عفونت ادراري بعنوان عامل ايجاد كننده اولين تشنج تب خيز در بروز صرع بعدي

نام و نام خانوادگی :1- دكتر احمد شجري 2-مریم محمد قادر رشته تخصصی : فوق تخصص نفرولوژی کودکان /  شماره نظام پزشکی : 38880 2- رشته  :پرستاری چكيده : مقدمه و اهداف : شايعترين فرم تشنج در كودكان تشنج تب خيز…

بررسی 115 مورد صرعی درمانگاه اعصاب کودکان بیمارستان امام خمینی (ره) که اولین تشنج آنها تشنج زمان تب بوده است

دکتر زرین تاج کیهانی دوست، دانشیار ، فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان چکیده: تشنج زمان تب شایعترین عارضه عصبی در دوره کودکی است و بررسی عوارض آن بخصوص تبدیل آن به صرع یک عامل اضطراب برای خانواده است. هدف…

نقش سلنیوم در صرع مقاوم به درمان

دکتر محمود رضا اشرفی – استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران ، مركز طبي كودكان هدف : پس از معرفی مواردی از بیماران با کمبود سلنیوم و تشنجهای مکرر و مقاوم که بدنبال جایگزینی سلنیوم کنترل تشنجها به آسانی انجام گرفت…

بررسی و مقایسه مهارت دست در دانش آموزان عادی ودانش آموزان مصروع

سعیده مرتضوی[1] سپيده مرتضوي مدرس دانشگاه ازاد اسلامي واحد همدان  چكيده : مقدمه: عملکرد طبيعي و ماهرانه اندام فوقانی براي انجام فعاليتهاي روزمره زندگي از اهمیت بسیاری برخوردار است. باتجزیه وتحلیل فعالیتهایی فوق مشخص می شود که اهميت عملکرد اندام…

بررسي تاثير تكنيك هاي رواني ريلكسيشن و توجه برگرداني بر كاهش اضطراب بيماران مصروع

حسین شاه محمدی : عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز, کارشناس روان شناسی 2 – مسعود مهدی زاده : کارشناس روان شناسی بالینی 3 – شهرام یاقوتی آذر : کارشناس ارشد روان شناسی مقدمه و هدف         …

مقايسه تاثير فنوباربيتال با كاربامازپين در كنترل حملات تشنج پارشيل با ژنراليزاسيون ثانويه در كودكان 2 تا 12 ساله مراجعه كننده به بيمارستان كودكان 17 شهريور رشت از سال 85 لغايت86

*دكتر الهام بيدآبادي، **دكتر آبتين حيدر زاده، ***دكتر حوري ارجمندي،****دكتر محمد رضا عزيزي اصل *فوق تخصص مغز واعصاب كودكان، استاديار دانشگاه علوم پزشكي گيلان  **  متخصص پزشكي اجتماعي، دانشيار دانشگاه علوم پزشكي گيلان   *** پزشك عمومي، دانشگاه علوم پزشكي…

بررسی پیمایشی مقایسه ای دانش، نگرش و عملکرد معلمان مدارس عادی نسبت به صرع در ایران و سودان

                                                                              هیثم الطیب عبدالرحیم                                             چکیده زمینه و هدف: با وجود پیشرفت های اخیر در مدیریت صرع، تلاش های برای ارزیابی دانش، نگرش و عملکرد نسبت به صرع علی الخصوص در کشورهای در حال توسعه،  محدود به نظر می آید. دانش…

Utility of FDG PET/CT scan in seizure focus localization in patients with non-lesion brain MRI

Abtin Doroudinia MD*, Mehrdad Bakhshayesh Karam MD, Abbas Yousefi Koma MD, Jafar Mehvari MD, Sohrab Fesharaki MD National Research Institute of Tuberculosis and lung diseases (NRITLD), Masih Daneshvari Hospital, Tehran-Iran Objectives: About one third of patients with partial epilepsy does…

Polytherapy in Epilepsy

Parviz Bahrami MD Epileptologist, Associate professor of neurology, Khatam Hospital Dr B.Jalalian,Dr N.Zangiabadi,Dr M.Rezvani The role of combination therapy as a treatment strategy for epilepsy is undergoing reevaluation. A growing appreciation that all seizure cannot be controlled by monotherapy and…

Lennox-Gastaut Syndrome

Reza Shervin Badv MD; Pediatric Neurologist and epileptologist Children’s Medical Center, Pediatrics center of excellence Tehran University of Medical Sciences Lennox-Gastaut syndrome(LGS)  is  severe epileptic encephalopathic state which consist of multiple seizure types including short tonic ,atypical absence and atonic …

West Syndrome

Reza Azizimalamiri; Assistant Professor of Paediatric Neurology, Department of Paediatric Neurology, Golestan Medical, Educational, and Research Center , Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences azizi.ramin@gmail.com According to the ILAE new classification of epilepsies, West syndrome is among developmental encephalopathies. In…

سندرم West

رضا عزيزی مال‌اميری فوق تخصص اعصاب كودكان بر اساس تقسيم ‌بندی جديد ILAE، سندرم West در ميان آنسفالوپاتی‌های تكاملی قرار می‌گيرد. در اين گروه بيماری‌ها، فعاليت صرعی منجر به اختلالات شديد شناختی و رفتاری بيش از آن چيزی كه از…

Benign childhood focal seizures

Mahmoud Reza Ashrafi Professor of Pediatric Neurology , Children’s Medical Center , Tehran University of Medical Sciences Benign childhood focal seizures and epileptic syndromes are one of  the most common seizure disorders of children and  affect 25% of cases  with…

Intracranial EEG monitoring

Ali A. Asadi-Pooya, M.D. Jefferson Comprehensive Epilepsy Center, Department of Neurology, Thomas Jefferson University, Philadelphia, PA, USA Department of Neurology, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran Scalp EEG samples only one third of the cortex, so that discharges arising…

Antiepileptic Devices

Ali A. Asadi-Pooya, M.D. Jefferson Comprehensive Epilepsy Center, Department of Neurology, Thomas Jefferson University, Philadelphia, PA, USA Department of Neurology, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran Drug resistant epilepsy is an epilepsy syndrome in which seizures persist and seizure…

Approach to psychogenic non epileptic seizures

Mohammad Arbabi, Neuropsychitrist, Tehran University of Medical Sciences It is undoubtable Functional Neurological Disorders seems to be more prevalent than perivious.10-30% of neurologic outpatients are those with symptoms that cannot be clearly explained by a structural or pathophysiological lesion. On-epileptic…

Management of Refractory Status Epilepticus

Sanaz Ahmadi Karvigh, MD. Assistant professor of neurology, Epileptologist, Tehran University of Medical Sciences, When convulsive status epilepticus (SE) does not respond to the initial therapy benzodiazepines and second-line therapy (antiepileptic IV Load), IV anesthetics should be applied without hesitation…

بهترین کویل مورد استفاده در ام آر آی، برای بررسی صرع چیست؟

سینا احسانی*، حسین حسینی** *کارشناس رادیولوژی، کمیته تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی مازندران،ایران ** کارشناس رادیولوژی، کمیته تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ایران مقدمه: مدت زیادی است که استفاده از ام آر آی به عنوان روشی ایمن و غیرتهاجمی برای…

بررسی اثر لاموتریژین بر بیماران صرعی (تأثیر و عوارض ناخواسته) / مرور مقالات

دکتر حسینعلی ابراهیمی      استاد بیماری های مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی کرمان – مرکز تحقیقات بیماریهای مغز و اعصاب پیش گفتار: لاموتریژین یکی از داروهای جدید ضد صرعی می باشد و بیش از دو دهه است که مورد استفاده…

صرع و مردان

شما مردی مبتلا به صرع هستید؟ نگرانید که صرع، زندگی شما را تحت‌تأثیر قرار دهد؟ صرع نمی‌تواند و نباید محور  زندگی شما باشد. هر چه قدر شما بیشتر در مورد وضعیت آگاهی پیدا کنید و بیشتر با آن سازگار شوید،…

ترمیم مهمترین ارتباط زندگی

یک تعریف خوب از اعتماد به نفس ، آن چیزی است که ما به خودمان وقتی که اوضاع زندگی خوب نیست، می گوییم. به تعبیری دیگر، در لحظه های سخت زندگی، آیا خودمان را تشویق می کنیم یا در درونمان،…

نگرش منفی « شکنندگی هیجانی » در افراد مبتلا به صرع

این یک باور عمومی است که افراد مبتلا به صرع، قادر نیستند از پس هیجان های شدید برآیند و حساس تر از دیگران هستند. بهترین مثال برای این باور نادرست، این جمله است : « فشارهای عصبی موجب ایجاد تشنج…

نگرش منفی دربارۀ صرع : ” افراد مبتلا به صرع، نمی توانند تنها بمانند. “

بزرگترین مانع موفقیت در استقلال فردی افراد مبتلا به صرع، غیر قابل پیش بینی بودن تشنج  برای والدین آنهاست، که منجر به اختلال اضطرابی در والدین می شود. ترسی که در مقاله های گذشته به آنها اشاره کردیم، نقش بزرگی…

پرسش هایی دربارۀ صرع و مدرسه

من هنوز به مدرسۀ فرزندم دربارۀ صرع او چیزی نگفته ام…. آیا اصلاً این کار لازم است؟ بله. گفتن این موضوع به اولیاء مدرسه، برای فرزند شما بهتر است؛ چرا که آنها در هنگام بروز احتمالی تشنج، می دانند چه…

درمان جراحی صرع

درمان جراحی صرع، درمانی انتخابی برای زمانی است که تشنج‌ها با دارودرمانی یا سایر روش‌های درمانی ( رژیم درمانی )‌ کنترل نمی‌شوند. درمان جراحی صرع، بیش از صد سال است که در دنیا انجام می‌شود. آزمایش‌ها و تکنیک‌های جراحی صرع…

چگونه با دخترتان از بدنش حرف بزنید؟

گام اول این است که با دخترتان درباره بدنش چیزی نگویید؛ مگر این که بخواهید به او دربارۀ چگونگی عملکرد بدنش، چیزی یاد دهید. اگر  وزن از دست داده یا وزن به دست آورده؛ در این باره گفت و گو…

صرع در قرارهای عاشقانه

قرارهای عاشقانه، ممکن است در زندگی هر جوانی به صورت طبیعی پیش بیاید و البته خیلی هم راحت نیست. رفتن به اولین قرار عاشقانه، می تواند در بهترین شرایط، پراسترس باشد؛ حالا به آن صرع را هم اضافه کنید. سؤالی…

درس هایی که من از صرعم، در کنسرت ها یاد گرفتم.

کنسرت ها یکی از بزرگترین بخش های زندگی، در دنیای ما هستند. در کنار این که موسیقی، یکی از بخش های پررنگ زندگی ما است، حضور در کنسرت ها، به من کمک می کند تا با وجود صرعم، درس های…

شش جمله ای که هر نوجوان نیاز دارد تا از شما بشنود.

نوجوانان مشهورند به این که همه چیز دان هستند و مرتب به والدینشان می گویند که چه قدر کم می دانند؛ در حالی که چشم هایشان را می چرخانند، لحن بدی دارند و گاهی اوقات حتی از واژه های آن…

Prevention of the factors causing epilepsy

Beheshte Amiri*- Shirin Asgharian- Zahra Ayazi Background: Epilepsy is the most common of the functional disorder of brain. The psychological, social and economic effects of it can be effective on the quality of life of patients and his/her family seriously….

پیشگیری از عوامل ایجاد کننده صرع

بهشته امیری *: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، معاونت درمان- کارشناس پرستاری اداره پرستاری   شیرین اصغریان: مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، پژوهشیار مرکز، زهرا ایازی: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد-معاونت درمان،اداره پرستاری، کارشناس ارشدپرستاری،آموزش پزشکی زمینه: بیماری صرع…

Compare the efficacy of tricyclic antidepressants with serorotonin reuptake inhibitors on appearance of seizure attacks in patients with depression

Siamak Afshinmajd: Department of neurology. Neurophysiology research center. Shahed university Massoud Moghadamnia. Department of psychiatry .Shahed university Objectives: Epilepsy is a common disorder in all societies, especially in psychiatric patient communities. This study is designed to compare the rate of…

Non epileptic attacks and the role of long term EEG monitoring

Dr. Tayebeh Abbasyoun Neurologist – Clinical Neurophysiologist, Arad General Hospital Abstract: Epilepsy is a chronic neurologic disorder manifesting by repeated epileptic seizures (attacks or fits) which result from paroxysmal uncontrolled discharges of neurons within the central nervous system (gray matter…

حمله های غیر صرعی و نقش نوار طولانی مدت همراه با ویدیو در تشخیص این حمله ها

دکتر طیبه عباسیون- بیمارستان آراد صرع بیماری مزمنی است که با حمله های تشنجی تکرار شونده تظاهر می کند. این بیماری ناشی از دشارژ های الکتریکی ناگهانی کنترل نشده نورون های قشر خاکستری مغز می باشد. صرع تظاهرات بالینی وسیعی…

Evaluating the prevalence and type of seizures, and ananlyzing the electroencephalogram(EEG) and magnetic resonance imaging(MRI) of multiple sclerosis(MS) patients of MS society of khorasan Razavi province,Iran,from 2009 to 2014

1-Hadi abbasi 2-karim nikkhah Neurology department,Mashhad university of medical sciences Objective: Although the prevalence of seizure is higher in multiple sclerosis (MS) patients compared to the general population, there is no study to assess the epidemiology of non-epileptic seizures in…

تعیین شیوع و نوع تشنج و آنالیز الکتروانسفالوگرام و MRI در بیماران مالتیپل اسکلروزیس انجمن M.S خراسان رضوی از سال1388 تا 1393

با وجود شیوع بیشتر تشنج در بیماران MS از جمعیت عادی مطالعه ای در زمینه ی بررسی اپیدمیولوژیک انواع غیر اپی لپتیک تشنج و افتراق آن از سایر انواع در این بیماری انجام نشده است. هدف از مطالعه ی حاضر بررسی اپیدمیولوژیک تشنج غیر اپی لپتیک در بیماران انجمن MS خراسان رضوی و پیدا کردن الگویی در EEG و MRI به جهت شناسایی این اختلال است.

دیگر برای صرع، مبارزی ساکت نخواهم بود.

هر روز پیش از آنکه از خانه خارج شوم، جیب هایم را بررسی می کنم : کلیدهایم و کیف پولم؛ تا مطمئن شوم که چیزهای ضروری را همراه خود دارم. وقتی بچه بودم، می دیدم والدین و بزرگترها همین کار…

از دیگران به دلیل تشنج هایم، عذرخواهی نمی کنم.

به صورت های اطرافیانم نگاه می کردم؛ چهره هایی نگران، وحشت زده، کسانی که با عجله می آمدند تا مرا بلند کنند : ” ببخشید! خیلی ببخشید ! متأسفم! ” و دوباره از هوش می رفتم. من دچار یک تشنج…

به کودکتان نگویید:” هرگز عصبانی نشو! ” به او بیاموزید چگونه عصبانی باشد.

در حالی که ما احتمالاً از فرزندانمان به شیوه های سنتی مراقبت می کنیم، اطمینان داریم که خوب غذا می خورند، لباس خوب می پوشند و خانه ای برایشان تدارک دیده ایم؛ اما فقط این ها مهم نیستند.  گاهی فراموش…

همسری کردن با صرع

زمانی که ما تصمیم گرفتیم با هم ازدواج کنیم؛ از عشقی که به یکدیگر و رویاهایی که برای آینده داشتیم، روی ابرها بودیم. ناگفته نماند که به سرعت برای مراسم عروسی برنامه ریزی کردیم. تازه هر دویمان بیست ساله شده…

اسم من نیلوفر است.

اینگونه بود که نیلوفر خودش را به ما در انجمن جهانی صرع معرفی کرد. این هنرمند خوش قریحۀ ایرانی برای ما نوشت که نگذاشت صرع استعداد هنری او را مغلوب کند. ” من از زمان تولد صرع داشتم؛ ولی تشنج…

این دختر پنج ساله، جان مادرش را در هنگام تشنج نجات داد.

یک دختر پنج ساله که کاملاً نسبت به تشنج های مادرش اطلاع داشت؛ در زمان تشنج با اورژانس تماس گرفت و جان مادرش را نجات داد. گروه اورژانس بعد از رسیدن به بالین مادر، متوجه شدند که موقعیت او بسیار…

تمرین قدردانی با صرع

یکی از روش های  رهایی  از فشار و استرس،  تمرکز روی “قدردانی”  است. شما ممکن است این  احساس قدردانی را در جلوه ای از یک چیز زیبا، یک  هیجان مثبت، یک لبخند یا یک نمایش مورد علاقه تان پیدا کنید….

خستگی مراقبان

مراقبت از فرد مبتلا به صرع،  گاه فشار زیادی به  فرد مراقب وارد می آورد: اطمینان از داروهایی که منظم و سر وقت لازم است مصرف شود؛ ·         انجام کمک های اولیه در هنگام تشنج؛ گرفتن وقت از  پزشک و…

نگرش منفی در صرع : ” افراد مبتلا به صرع، نمی توانند به تنهایی از عهدۀ کارهای خود برآیند. “

بزرگترین مانع موفقیت در استقلال فردی افراد مبتلا به صرع، اختلال غیر قابل پیش بینی در والدین آنها است. ترسی که در مقاله های گذشته به آنها اشاره کردیم، نقش بزرگی در این باور نادرست، ایفا می کند. والدین به…

نگرش منفی ” پنهان کردن تشنج ها “

همه چیز خوب پیش می رود تا ناگهان ماجرایی اتفاق می افتد:” تشنجی در بین مردم“ من از افراد مبتلا به صرع، در مورد سختی بروز تشنج ها در بین مردم، بسیار شنیده ام؛ ولی فکر می کنم این ماجرا…

سهم ما در آموزش نگرش منفی نسبت به صرع در جامعه

امروزه تقریباً همۀ ما می دانیم که در فرهنگ جوامع، نگرش هایی منفی نسبت به صرع، هم در خودمان و هم در دیگران وجود دارد. اغلب مردم نسبت به قضاوت هایی که در مورد صرع، موقعیت فرد مبتلا و نوع…

چگونه در هنگام فوت، بیماری، طلاق و بحران های دیگر، چیزی اشتباه نگوییم؟

حتماً برای همه ما پیش آمده است؛ این که کنار تخت بیمار یا در مراسم فوت، کلمه ها به سختی از دهانمان خارج می شوند. تئوری  حلقه ها به شما کمک می کند تا بدانید در این زمان ها، چه بگویید….

زندگی من با صرع

   در یکی از روزهای سال 1352 چشم به جهان گشودم.  به این جهانی که زندگی را برایم همراه با تشنج می خواست.   شنیده ام که از هنگام تولد، هروقت دچار تب می شدم، تشنج می کردم و چه…

ده چیزی که هرکسی لازم است دربارۀ صرع بداند

همۀ افراد مبتلا به صرع، به زمین نمی افتند و نمی لرزند. بیش از چهل نوع صرع وجود دارد. یک فرد مبتلا به صرع، ممکن است یک یا چند نوع از انواع صرع را تجربه کند. 2. یک نفر همیشه…

ده نکته ای که مدیران موفق می دانند.

همۀ ما این جمله را شنیده ایم:” افراد از شغل بد کناره گیری نمی کنند؛ آنها مدیران بد را ترک می کنند. ” مدیران خوب، افراد را به سمت ارتقاء پیش می برند. آنها در کارمندان خود، جنبه هایی بیش…

شش مهارت برای مدیریت کشمکش

مدیریت صحیح تمام کشمکش ها ، نیازمند یادگیری شش مهارت زیر است : شروعی آرام پذیرفتن تاثیر ترمیم های مؤثر در طول مشاجره تنش زدایی تسکین روانی خویش و طرف مقابل سازش شروع آرام به این معنی است که چگونه…

شیوع افسردگی در نوجوانان مبتلا به صرع

از هر 9 نوجوان، یک نفر دچار افسردگی می شود؛ ولی بیش از شصت درصد نوجوانان مبتلا به صرع، افسردگی را تجربه می کنند. این آمار دوبرابری به دلیل این است که ابتلا به اختلال تشنج، آنها را بیشتر در…

اساسنامۀ موسسۀ حمایت از بیماران مبتلا به صرع (انجمن صرع ایران)

فصل اول – کلیات و اهداف : ماده 1  نام سازمان مردم نهاد مورد نظر انجمن حمایت از بیماران مبتلا به صرع ( انجمن صرع ایران ) است  که در این اساسنامه به لحاظ رعایت اختصار “انجمن” نامیده می شود.  ماده 2   نوع فعالیت :…

فصل امتحان ها و صرع

این مسئله که صرع کودک، توانایی او را در انجام آزمون ها تحت تأثیر قرار دهد؛ بستگی به نوع صرع او دارد. اگر صرع کودک با موقعیت های استرس زا تحریک می شود یا در ساعات معینی از روز اتفاق…

زندگی چگونه خواهد بود، وقتی هرروز تشنج دارید؟

زندگی با صرع مانند رؤیا است؛ یک رؤیای واقعی. من هر روز دچار گیجی می شوم که آیا چیزهایی که برای من اتفاق می افتد واقعی هستند یا نه؟ من صرع مقاوم به درمان دارم که در آن، تشنج ها…

اگر شما مبتلا به صرع هستید، آیا آن را به همکاران خود می گویید؟

من همیشه موضوع صرع خودم را به همکارانم در محیط کار می گویم. دلیل های این کار : صرع چیزی نیست که از آن شرمنده باشم؛ اگر در محل کار دچار تشنج شوم، آنها لازم است بدانند چه کاری برای…

آیا سگ ها می توانند بوی تشنج های صرعی را بفهمند؟

دانشمندان فرانسوی اثبات کردند که سگ ها می توانند بوی یک تشنج صرعی را درک کنند. کمیتۀ پژوهشی دانشگاه رنه ( Renne )  امیدوارند این یافته بتواند راه هایی برای جلوگیری از وقوع تشنج در افراد به وجود آورد. این…

هزینه های صرع

این حقیقت که صرع،  هزینه دارد؛ بر کسی پوشیده نیست. داروها، ویزیت های پزشکی، هزینه های بیمارستان، هزینه های بهداشتی و آسیب ها و در نهایت هزینه های اعتماد به نفس.   شاید این آمار حیرت آور باشند ولی حقیقت…

آنچه دیگران، در صرع کنترل شده نمی بینند.

ما آدم های خوش شانسی هستیم. صرع ما، با دارو کنترل شده و به راحتی زندگی می کنیم؛  فقط گاهی، اگر اتفاق بیفتد، یک تشنج، اوضاع را به هم می ریزد. صرع ما حتی ممکن است برای شما غیرقابل رؤیت…

چگونه گذاشتن حريم و حدود، موجب می شود زندگی با صرع راحت تر شود؟

یک ضرب المثل قدیمی هست که می گوید “حصارهای خوب، همسایه های خوب می سازد.”  داشتن حریم و حدود سلامت،  در روابط هر کسی بسیار مهم است؛  به ویژه برای فردی که به یک بیماری مزمن مانند صرع مبتلا است….

اورا

طبق گزارش های سازمان بهداشت جهانی تقریباً حدود 50 میلیون نفر در جهان مبتلا به صرع هستند. بنابراین صرع یکی از شایعترین بیماری های سیستم مغز و اعصاب است. در بعضی بیماران، صرع با یک آسیب جدی به مغز شروع…

آیا می ترسید که “نه” بگویید؟

آره ! …  نه ! …  یعنی منظورم اینه : شاید….  خب باشه. آیا شما هم آرزو دارید  بدون احساس گناه بتوانید “نه”  بگویید؟ بدون احساس این که شما مسئول پایین آوردن روحیۀ دیگری بوده اید؟ بیشتر  ما با ناامید…

پنج چالش والدین فرزندان مبتلا به صرع

بعد از این که شما از شوک اولیۀ دیدن اولین تشنج کودکتان که یک لحظه به نظر رسیده فرزندتان فوت کرده؛ عبور می کنید؛ چیزهایی هست  که لازم است یاد بگیرید تا بتوانید به زندگی روزانۀ خود بازگردید. این جا…

چگونه کمک کنیم؟

آنهایی که از کوه بلند صرع، بالا می روند، افرادی قوی و الهام بخش دیگران هستند. اگرچه هر یک از ما می تواند با چالش خود دست و پنجه نرم کند، ولی نمی توان اهمیت یک حمایت و پشتیبانی قوی…

به دختر 7 ساله ام، وقتی دکتر به او کلمۀ “صرع” را گفت.

می خواهم بدانی که امروز به چه دلیلی اینجا هستی. مامان امروز تو را به این محل عجیب و غریب آورده؛ ولی به زودی همین جا، نقش بزرگی در زندگی هفت سالۀ تو خواهد داشت. صرع.  تو تا به حال…

همسر عزیزم، من همان دختری نیستم که با او ازدواج کردی!

شوهر عزیزم، متأسفم. متأسفم که در چهار سال و نیم گذشته از تو غفلت کردم. متأسفم که نیازهای تو در اولویت دوم قرار داشت. به تو اطمینان می دهم که هنوز هم یکی از اولویت های مهم من هستی؛ اگرچه…

پنج نشانۀ بی توجهی عاطفی در ارتباط با پدر

از آنجایی که مردان در طول قرن ها تشویق شده اند که احساس های خود را به جز خشم ، بروز ندهند ؛ بسیاری از پدران عمیقاً با احساس ها و هیجان های خویش و دیگران راحت نیستند. چون آنها…

چیزهایی که فرزندانم از صرع من یاد گرفتند

بچه های من، مادری دارند که یک بیماری مزمن دارد. آنها همان قدر با صرع من زندگی می کنند که خودم. امروز آنها نوجوان هستند و  می توانم بگویم که موقعیت خاص من، آنها را عمیقاً تحت تأثیر قرار داده است…

چیزی که به عنوان یک نوجوان مبتلا به صرع، درک نکردم.

سخت ترین مرحلۀ سازگاری با هر بیماری، مثل همه چیزهای دیگر، پذیرش موقعیت است. برای من چند سال از تشخیص بیماری ام گذشت تا  این پذیرش را پیدا کردم. درک این نکته که چیزی در زندگی ام وجود دارد که…

مرگ ناگهانی در صرع

مرگ ناگهانی در صرع چیست؟ مرگ ناگهانی در صرع به زمانی گفته می شود که فرد مبتلا به صرع به شکلی غیرمنتظره فوت کند و قبل از آن در حالت سلامت معمول خود بوده باشد. برای فوت، دلیلی که مبتنی…

تو ، دانش آموزی مبتلا به صرع هستی؟

         صرع داشتن، زمانی که هنوز یک نوجوان یا جوان هستی، به نظر سخت می رسد. صرع می تواند باعث شود که در مدرسه دیگر دانش آموز نمونه نباشی  و همین طور وقتی که در  موقعیت سخت تشنج قرار می…

فضای خواهر و برادری

مدیریت هیجان ها برای نوجوانان بسیار سخت است. اغلب متخصصان با این موافقند که گفت و گوهای مؤثر ، ارتباط های قوی می سازد. هدایت زبان خاص و مفاهیمی که والدین و خواهر و برادرها در مورد سازگاری با صرع…

پنج راه برای رسیدن نوجوانان به احساس خود ارزشمندی

امروزه نوجوانان دچار افزایش اضطراب و کمال گرایی شده اند. تشویق آنها به ارتقاء توانمندی هایشان و توجه به خودشان در پشت این توانایی ها، می تواند اعتماد به نفس را در آنها تقویت کنند. “هیچ کس نمی خواهد با…

چگونه زنان مبتلا به صرع می توانند از سلامت خود مراقبت کنند و آگاهی کودکان خود را افزایش دهند؟

اگر شما در حال خواندن این متن هستید، احتمالاً مادری مبتلا به صرع هستید. یا شاید شما یکی از یک میلیون نفر زن مبتلا به صرع در ایران باشید که در سن باروری هستید و نگران این موضوع هستید که…

برنامه ریزی موفق در به کارگیری افراد مبتلا به صرع

الگوهای خوب با برنامه ریزی موفق و ایجاد الزامات قانونی مؤثر، هم به کارفرما و هم  به کارمند/کارگر کمک می شود تا بتوانند یک رابطۀ مثبت کاری را با هم داشته باشند. با برنامه ریزی موفق برای افراد مبتلا به…

داستان من و صرع

اسم من میعاد است و 32 سال سن دارم. هشت ساله بودم که برای اولین بار دچار تشنج شدم. چیز زیادی از آن موقع خاطرم نیست؛ ولی تشنج هایم به صورت خیرگی بودند و بیهوشی نداشتم. مرتب تشنج داشتم که...

تشنج های کودکی من می توانست وحشتناک باشد؛ ولی پدرم آن را تغییر داد.

وقتی من بچه بودم؛ پدرم تشنج هایم را برایم با استفاده از واژه های جریان الکتریسیته توضیح می داد. " مغز تو مثل یک چراغ است. بیشتر اوقات این چراغ روشن است. گاهی اوقات خاموش می شود. " فقط شش...

چگونه فریاد کشیدن می تواند به کودک شما آسیب بزند ؛ و چگونه می توان این آسیب را کم کرد؟

هر پدر و مادری گاهی ملایمت خود را با فرزند خویش از دست می دهد. تقریباً هر والدی گاهی کنترل خود را از دست داده و سر فرزندان خود داد می کشد. ولی اگر این رفتار تکرار می شود چه...

هر شب از فرزندان خود این سه سؤال را بپرسید

فرزندان شما با هم متفاوتند و هریک دنیای ویژۀ خود را دارند. ممکن است شما در طول روز کمتر با یکدیگر باشید و کمتر فرصت گفت و گو با فرزندان خود را داشته باشید. برای بیشتر خانواده ها، زمان شام...

چگونه فرزندانمان با اضطراب، از پا در می آیند

چند ماه پیش از 10 نوجوان بین سنین 13 تا 18 سال درخواست کردم تا چند دقیقه زمان گذاشته و برایم بنویسند که چه احساسی از زندگی شخصی شان دارند. زندگی شان چگونه به نظر می رسد؟ این نوجوانان از...

نامه ای که نوجوانتان نمی تواند برایتان بنویسد.

والدین عزیزم این نامه ای است که آرزو می کردم می توانستم برایتان بنویسم. همین الان بین ما   جنگی وجود دارد. جنگی که به آن نیاز دارم. من به این جنگ نیاز دارم. نمی توانم به شما بگویم چرا؛ چون...

من صرع دارم و اسپانیا را پیاده طی کردم

شاید اگر من صدها سال پیش به دنیا می آمدم؛  مردم فکر می کردند توسط خدا یا شیطان تسخیر شده ام یا شاید هم مرا سحر و جادو  کرده اند. اما خوشبختانه من در قرن حاضر به دنیا آمده ام...

چه کنیم تا فرزندانمان، با ما گفت و گو کنند

دو رفتار نادرستی که معمولاً  والدین  با فرزندان خود دارند که منجر به  قطع ارتباط و دوری فرزندان می شود؛ یکی نادیده گرفتن احساس های کودک  و دیگری اشتباه گرفتن همدردی با همدلی است. همدردی در مقابل همدلی زمانی که...

آن چه مرا نکُشد، قوی ترم می سازد.

ساندرا والدبنیتو،  41 ساله و اهل شیلی است. در خانوادۀ او سابقۀ  صرع وجود داشته است : دایی اش صرع داشته و این مسئله هیچگاه برای خانواده طبیعی نبوده است. او اغلب در کودکی شاهد گریه های مادر و مادربزرگش...

با من حرف بزن!

امنیت عاطفی در ازدواج " چرا به من نگفتی؟" ؛ "تو هیچ وقت مسائل را با من مطرح نمی کنی. " ؛ " چرا هر وقت می خواهم با تو حرف بزنم سکوت می کنی؟" ؛ " جوابم را بده!...

نامه ای سرگشاده به مادری که به تازگی با صرع آشنا شده

نگاهت را می شناسم. معجونی از وحشت، ناامیدی، گیجی و یک کمی امیدواری که این اتفاق، کابوسی بیش نیست. ممکن است هنوز در بیمارستان باشی و منتظر تا پزشکان، تشنج فرزندت را متوقف کنند. ممکن است از لحظه ای که...

کارل بیتز

"صرع موقعیتی است که با آن زندگی کردم؛ نه وضعیتی که از آن رنج ببرم. " کارل بیتز ( تصویر بالا – سمت چپ ) گزارشگر فوتبال که با چهره های مشهوری در فوتبال ( دیوید بکهام ) مصاحبه داشته...

کیلی جوردن

در آغوش گرفتن صرعم به من کمک کرد تا زیبایی ام را پیدا کنم و آگاهی را بالا ببرم. ( قسمت اول ) کیلی جوردن (Kailey Jordan )   من از زندگی ام خیلی قدردانم. مدرک کارشناسی حقوق دارم و...

چگونه زندگی من برای همیشه تغییر کرد

من بیشتر زندگی ام را با این عقیده گذراندم که چیزهای اشتباه زیادی در من وجود دارد. من بیمار و زشت بودم، ارزشی برای عشق ورزیدن نداشتم، و حتی  بعد از بهبودی هم آسیب دیده بودم. بیش از آن در...

گرفتن دست همسر

یک مطالعۀ پژوهشی نشان داد که گرفتن دست همسرتان در موقعیت های سخت، می تواند میزان ضربان قلب و تنفس شما را تنظیم کند و حتی حس درد را از بین ببرد. به این پدیده "هماهنگ سازی درون فردی" می...

آیا می توان به کودکان، همدلی بیش از حد داد

کدام یک از شغل های زیر بیشتر به فرزندپروری شبیه است؟ مدیر عاملی یک مؤسسه معلمی بند بازی همۀ موارد فوق البته که شمارۀ 4 پاسخ صحیح است. اما شاید شمارۀ 3 ( بندبازی)  یکی از مواردی است که واقعاً...

دکتر برایان جان اسمیت

20 سال است که دکتر برایان جان اسمیت؛ رئیس انجمن صرع لندوور ؛  تلاش می کند تا نگاه پزشکان و بیماران را به صرع تغییر دهد. چیزی که دکتر اسمیت را شگفت انگیز می کند، اطلاعات دست اول او در...

زندگی با یک بیماری مزمن

زندگی با یک بیماری مزمن، در حالی که بتوانی سایر نقش های زندگی ات را هم به خوبی اداره کنی، مثل یک شغل تمام وقت است. ممکن است شما همسر، دانش آموز، کارمند، والدین یا ترکیبی از همۀ این ها...

چگونه می توان با جدایی والدین، فرزندان شادی را تربیت کرد

روابط محکم و استوار هستۀ یک خانواده شاد است ولی گاهی اوقات سازگاری با افرادی که کنارشان زندگی می کنیم، می تواند خطرناک باشد. هیچ فرمول جادویی برای فرزندپروری وجود ندارد ولی گام های مهمی وجود دارند که می توانند...

یازده سؤالی که پیش از ازدواج ، لازم است بپرسید

وقتی  ازدواجی در پیش است ، مواردی که از آنها بدون اطلاع هستید ، می تواند به ارتباط شما آسیب بزند. بیشتر  زوج ها گاهی به دلیل خجالت و عدم علاقه و گاهی به دلیل شوق داشتن یک راز عاشقانه...

تشنج های آتونیک

آتونیک به معنای از دست دادن تون ماهیچه‌ای است. در تشنج آتونیک، فرد ناگهان تون عضلانی خود را از دست می‌دهد، بنابراین سر یا بدنش، ممکن است شل شده و بیفتد. نام دیگر این تشنج‌ها، حمله‌های افتادن (Drop attack)  است....

هفت علامتی که نشان می دهد شما در فرزندپروری موفق بوده اید

  کودکتان هیجان هایش را از شما پنهان نمی کند. گاهی اوقات نظم بخشیدن به  هیجان های شدید کودک، کار مشکلی است. ممکن است آرزو کنیم که چنین هیجان هایی را کمتر ببینیم اما توانایی کودک برای ابراز خشم، غم...

هفت نکته برای یادآوری در زمان هایی که فکر می کنید به اندازۀ کافی خوب نیستید

گاهی اوقات من با خودم خیلی بد هستم و بدون وقفه خودم را با دیگران مقایسه می کنم؛ بدون توجه به این که بارها خوانده ام که خودم چه قدر برای خود، کافی یا دوست داشتنی ام. تقریباً هر روز...

برگزاری کارگاه نوارمغزی در مشهد

انجمن صرع ایران بار دیگر در تاریخ 23 آبان ماه اقدام به برگزاری کارگاه نوار مغزی در بیمارستان امام رضای مشهد کرد. از آنجایی که انجام صحیح نوارمغزی در تشخیص بیماری صرع اهمیت ویژه ای دارد، انجمن صرع ایران این...

برگزاری همایش “چگونه تشنج های خود را کنترل کنم”

انجمن صرع ایران سی و پنجمین همایش عمومی با عنوان " چگونه تشنج های خود را کنترل کنم " و جشن یلدا را روز پنجشنبه 28 آذر ماه در سالن همایش ستاد سازمان های مردم نهاد تهران  از ساعت 9...

برگزاری شانزدهمین کنگرۀ بین المللی صرع

انجمن صرع ایران شانزدهمین کنگرۀ بین المللی صرع را از دوم تا چهارم بهمن ماه در سالن همایش های کتابخانۀ ملی برگزار کرد.    این کنگره که با هدف ارائۀ آخرین دستاوردهای تشخیصی و تخصصی در مورد صرع با ریاست دکتر حسین...

فعالیت های روزجهانی صرع

 فعالیت های #روزجهانی_صرع انجمن صرع ایران امسال به مناسبت بزرگداشت روز جهانی صرع در دومین دوشنبۀ فوریه مصادف با 21 بهمن، علاوه بر پیروی از برنامۀ انجمن جهانی، اقدامات دیگری نیز انجام داده است.     این فعالیت ها شامل شرکت...

تشنج های با شروع موضعی همراه هوشیاری

تشنجی که در یک ناحیه از مغز آغاز شده و فرد هوشیار باقی می ماند و می‌تواند تعامل خود را با محیط حفظ کند؛ "تشنج با شروع موضعی همراه هوشیاری" نامیده می شود. این عبارت جایگزین "تشنج موضعی ساده" شده...

تشنج های با شروع موضعی همراه اختلال هوشیاری

تشنجی که در یک ناحیه یا یک طرف مغز شروع می شود و فرد در زمان تشنج، به اطراف خود، آگاهی نداشته باشد؛ "تشنج با شروع موضعی همراه  اختلال هوشیاری" نامیده می شود. این واژه جایگزین "تشنج موضعی (پارشیال) پیچیده"...

آیا صرع ارثی است؟

بسیاری از فرزندان افراد مبتلا به صرع ، تشنج یا صرع نخواهند داشت؛ اما چون برخی ژن ها از خانواده انتقال می یابد، این احتمال وجود دارد. خوب است نکات زیر را بدانیم : کمتر از دو در 100 نفر…

عوامل خطرزا

عامل خطرزا به چیزی گفته می شود که ممکن است فرد را به احتمال تشنج و ابتلا به صرع نزدیک کند. گاهی اوقات یک عامل خطرزا  آسیبی در مغز بر جا می گذارد که سبب می شود آن منطقه از…

تحریک‌کننده‌های تشنج

بعضی از افراد  متوجه می‌شوند که تشنج هایشان در پاسخ به یک الگو یا در موقعیت‌های خاصی، بیشتر اتفاق می‌افتد. افرادی که صرع واکنشی دارند؛ متوجه می‌شوند که تشنج‌هایشان در پاسخ به یک محرک خاص مثل نورهای چشمک‌زن یا صداها…

علت صرع

علت‌های بروز صرع در سنین مختلف، متفاوت هستند. در بسیاری از افراد، علت واضحی برای صرع پیدا نمی شود و ممکن است عوامل ژنتیک دخیل باشند. ارتباط بین تشنج ها و ژنتیک، خیلی پیچیده است و هنوز آزمایش های ژنتیک…

صرع

 صرع نوعی اختلال در عملکرد مغز است که منجر به تکرار حمله های تشنجی می شود. این اصطلاح را زمانی می توان به کار برد که معیارهای زیر وجود داشته باشد : بروز حداقل دو تشنج که فاصله بین تشنج…

تشنج

  تشنج ( Seizure) : سلول های عصبی مغز ( نورون ها)  نقش هماهنگی در حرکات، تفکر، قضاوت و فعالیت فیزیکی بدن را برعهده دارند. این سلول ها به وسیلۀ  تخلیۀ الکتریکی که منجر به فعل و انفعالات شیمیایی می…